WhatsApp: ATENTIE, Problema GRAVA pentru MILIOANE de Oameni

WhatsApp are o problema extrem de grava pentru milioane de oameni, situatia fiind una fara precedent pentru platforma de mesagerie, iata ce se intampla.

WhatsApp indexat

WhatsApp are dezvaluita o problema fara precedent, extrem de grava, care afecteaza un numar foarte mare de utilizatori din intreaga lume, probabil sute de milioane de oameni, si desi a fost descoperita acum ea ar fi veche. Se pare ca WhatsApp are indexate de catre Google numerele de telefon care sunt active in platforma, iar folosirea unor combinatii de cuvinte speciale va permite sa vedeti diverse numere de telefon pe care le puteti apela prin platforma.

WhatsApp are aici o problema extrem de grava descoperita pentru ca e vorba despre date personale ale oamenilor care sunt indexate de catre cel mai mare motor de cautare din intreaga lume. Cei de la Google n-au vreo vina aici, doar WhatsApp e vinovata ca nu blocheaza accesul robotului companiei americane la numerele de telefon care sunt active in platforma sa, dec implicit si ca oricine poate descoperi aceste informatii pentru a apela respectivele numere de telefon.

WhatsApp: ATENTIE, Problema GRAVA pentru MILIOANE de Oameni

WhatsApp indexat numere telefon

WhatsApp are un sistem disponibil prin domeniul de internet “wa.me”, acesta fiind folosit pentru a apela inclusiv numerele de telefon care nu se afla in agenda de contacte a unei persoane. In ciuda faptului ca acest sistem trebuia sa ramana ascuns in fata oricaror persoane care vor sa descopere numerele de telefon care sunt active in platforma WhatsApp, ei bine iata ca se intampla ceva complet invers, din pacate, si din aceasta cauza pot suferi destul de multi oameni.

WhatsApp inca nu a comentat situatia, insa cel mai probabil va da vina pe cei de la Google, asa cum a facut si cand au fost indexate grupurile de conversatii active in platforma sa, evitand sa isi asume raspunderea. WhatsApp trebuie totusi sa rezolve problema deoarece a avea numerele de telefon ale oamenilor active intr-un motor de cautare, unde pot fi descoperite de catre oricine, este o problema uriasa, care ar putea atrage si atentia Comisiei Europene, din cauza GDPR.

WhatsApp va fi mai mult ca sigur implicata in urmatoarea perioada in gasirea unei solutii pentru aceasta problema, dar ramane de vazut exact ce ar putea reusi sa faca intr-un timp foarte scurt.