Facebook: sute de mii de greseli facute zilnic de angajati si parteneri

Facebook sute mii greseli facute zilnic angajati parteneri

Facebook inregistreaza aproximativ 300.000 de greseli care sunt facute zilnic de catre angajatii si partenerii care modereaza tot ceea ce se publica in cadrul retelei de socializare, si vorbim despre o cifra absolut uriasa pentru aceasta platforma foarte importanta.

Facebook are un sistem de inteligenta artificiala care detecteaza in mod automat postari care ar putea incalca regulile privind publicarea de continut in cadrul platformei, si zilnic sunt marcate aproximativ 3 milioane de postari pentru a fi verificate d catre moderatori.

Facebook a recunoscut, prin CEO-ul sau, ca in 10% dintre cazurile evaluate de catre moderatori se fac greseli, iar cu 3 milioane de cazuri inregistrate zilnic, se fac si 300.000 de greseli zilnic, asta la 15.000 de oameni care se ocupa in fiecare zi de moderarea platformei.

Facebook incarca atat de mult munca angajatilor incat acestia trebuie sa verifice 200 de cazuri zilnic, intr-un program de 8 ore, deci au doua minute si jumatate la dispozitie sa ia o decizie, si e normal ca in asemenea conditii sa apara inclusiv erori serioase.

Facebook a fost in repetate randuri criticata din cauza modului in care se face moderarea in cadrul platformei sale de socializare, iar cu 300.000 de greseli inregistrate zilnic, e usor de inteles de ce foarte multa lume este nemultumita de deciziile care se iau.