Huawei: Primele Telefoane Afectate de Noile Sanctiuni Dure

Huawei lucreaza din greu acum pentru a trece peste sanctiunile impuse de catre SUA, iata si primele telefoane care vor fi afectate de masurile dure.

Huawei rezolvari

Huawei este obligata sa faca o serie de schimbari extrem de importante pentru telefoanele pe care le vinde in intreaga lume, iar asta din cauza sanctiunilor foarte dure care sunt impuse de catre SUA. Huawei este obligata sa isi schimbe furnizorii de componente pentru telefoanele pe care le va produce, iar TSMC este primul important care este inlocuit cu un altul din China, dar calitatea produselor sale este net inferioara, din pacate.

Huawei si-a facut totusi stocuri de componente pentru cel putin un an de zile, unele zvonuri spunand ca are un stoc suficient pentru doi ani, dar deocamdata nimic nu este cunoscut in mod 100% clar. Cert este totusi faptul ca primele telefoane in care vom vedea schimbari din cauza acestor sanctiuni vor fi lansate undeva prin toamna anului viitor, nu acum, pentru ca pana in septembrie Huawei inca mai poate cumpara componente de la actualii parteneri.

Huawei: Primele Telefoane Afectate de Noile Sanctiuni Dure

Huawei va folosi in Mate 40 Pro si P50 Pro procesoare facute de TSMC, si alte componente de la partenerii actuali, insa Mate 50 Pro va avea nevoie de un procesor nou, care va fi produs de catre un nou partener chinez. Abia incepand cu acest telefon foarte important vom vedea ce alegeri a facut Huawei pentru a trece peste sanctiunile care sunt impuse de catre SUA, si e posibil ca lucrurile sa nu stea la fel de bine precum in momentul de fata daca nu va gasi un partener care sa-i poata furniza componente de ultima generatie.

Huawei lucreaza intens pentru a gasi solutiile potrivite pentru a putea fabrica doar cele mai bune telefoane mobile de pe planeta, insa intr-un an de zile Trump ar putea sa dispara, si lucrurile sa revina la normal. E greu de spus daca urmatorul presedinte al SUA, in cazul in care Donald Trump nu va castiga alegerile, va dispretui atat de mult China si Huawei incat sa mentina sanctiunile, sau sa introduca altele mai severe, insa sansele sunt totusi mici.

Huawei continua intre timp sa se concentreze pe telefoanele actuale, si cele viitoare, iar compania reuseste sa ramana in topul vanzatorilor la nivel global, si a gasit inclusiv o solutie pentru lipsa serviciilor Google.