Gaura Neagra: Premiera ULUITOARE care a Surprins Toata Lumea

Gaura neagra descoperita cu ceva timp in urma de catre un grup de cercetatori are o caracteristica unica, si a surprins pe toata lumea cu o mare premiera.

Gaura neagra ritm

Gaura neagra descoperita in anul 2007 de catre cercetatori a dezvaluit si o premiera uluitoare care i-a surprins pe cercetatorii din toata lumea, si ramane pana astazi ceva extrem de important. Mai exact, in anul 2007 a fost detectat ceea ce a fost numit de catre cercetatori ca fiind “bataile inimii” pe care o gaura neagra le emite, acestea repetandu-se la fiecare ora, si pana in 2011 ele au fost inregistrate de catre cercetatori folosind telescoapele pe care le aveau la dispozitie.

Gaura neagra a avut in 2011 “bataile inimii” blocate de catre soare, totul pana in 2018, cand ele au fost din nou detectate de catre cercetatori folosind un telescop european. Vorbim aici despre semnalele din univers care au fost detectate in mod constant pentru cea mai lunga perioada de timp, iar ele vin de la o gaura neagra care se afla la 600 de milioane de ani-lumina de Pamant, deci vorbim despre o distanta uriasa intre noi si acest obiect din univers.

Gaura Neagra: Premiera ULUITOARE care a Surprins Toata Lumea

Gaura neagra are in jurul sau ceea ce este numit un disc de acretie, adica o zona vasta in care se afla diverse materiale si gaze, care sunt inghitite in mod regulat de catre ea. Pe masura ce inghite aceste materiale, gaura neagra emite in univers raze X, care pot fi detectate de catre telescoape, iar repetitivitatea lor este considerata de catre cercetatori ca fiind similara cu ritmul cardiac, dar nu ast aa impresionat, ci faptul ca totul se repeta de peste un deceniu.

“Ideea principală a modului în care se formează această bătaie a inimii este că părțile interioare ale discului de acreție se extind și se contractă. Singurul alt sistem pe care îl cunoaștem, care pare să facă același lucru, este o gaură neagră de masă stelară de 100.000 de ori mai mică în Calea Lactee.”

Gaura neagra a avut detectate primele raze X in 2007, totul continuand pana in 2011, cu pauza pana in 2018, dupa cum v-am spus, insa dupa ce ele au fost redetectate, a fost observata si o schimbare. Mai exact, cercetatorii spun ca razele X sunt mult mai puternice decat erau acum peste 12 ani de zile, ceea ce sugereaza ca acea gaura neagra este mult mai activa decat era la inceput, adica inghite si mai multe materiale decat facea atunci.

Gaura neagra va fi observata in continuare, iar cercetatorii spun ca ar fi gasit si o alta care are o activitate similara, dar ramane de vazut ce vor putea confirma pentru ea.