Ministerul Sanatatii: atentionare privind cazurile noi de Coronavirus

0

Ministerul Sanatatii atentionare cazurile noi Coronavirus

Ministerul Sanatatii vine astazi cu o noua atentionare dupa ce pentru prima oara intr-o luna si, aprope, jumatate, avem iar peste 300 de cazuri noi de infectare cu noul Coronavirus, a treia zi de crestere constanta in raport cu zilele anterioare.

Ministerul Sanatatii ne readuce aminte de faptul ca trebuie sa ne protejam, altfel in momentul in care se va ajunge iar la 400 de cazuri, nu e exclus sa apara iar masuri de restrictie, asa cum au avertizat autoritatile in repetate randuri in ultimele saptamani.

“Având în vedere creșterea numărului de cazuri noi din ultimele zile, pentru care a fost confirmată infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), reluăm apelul către populație pentru respectarea cu strictețe a măsurilor generale de protecție sanitară – purtarea măștii în spații închise, păstrarea distanței față de alte persoane, evitarea atingerii suprafețelor comune și a contactului direct, igienizarea frecventă a mâinilor.

Atragem atenția asupra faptului că, în absența asimilării conduitei sanitare responsabile, instituirea măsurilor de relaxare pentru reluarea activităților sociale și economice crește riscul de răspândire a virusului. Din acest motiv, contextul epidemiologic impune conformarea la măsurile de protecție sanitară printr-o atitudine precaută, preventivă, responsabilă, care să permită autorităților continuarea măsurilor pentru redeschiderea altor tipuri de activități.”