RCS & RDS: Schimbarea ce i-a BLOCAT pe Multi Clienti Romani

RCS & RDS a facut o schimbare extrem de importanta care i-a surprins pe foarte multi clienti, iata cat de buna este masura, si ce impact mare are.

RCS & RDS depasire

RCS & RDS a luat acum ceva timp o decizie foarte importanta care a adus si o schimbare foarte mare, una care pentru anumiti clienti a venit ca o surpriza neasteptat de mare, desigur si foarte buna. Mai exact, RCS & RDS a luat decizia de a investi intr-o retea 2G proprie, chiar in mijlocul zvonurilor care anuntau ca vrea sa cumpere infrastructura de telecomunicatii a Telekom, insa e improbabil ca acest lucru sa se mai intample, avand in vedere ceea ce a realizat.

RCS & RDS a reusit cu reteaua 2G sa acopere zone mari din Romania care acum nu sunt acoperite cu partea de voce a retelei 3G, si in imaginile de mai jos puteti vedea diferentele. Reteaua 2G e inca in extindere, si exista unele zone importante in care nu ofera acoperire, si ele vor fi mai mult ca sigur acoperite, insa per total, aduce deasemenea acoperire in zone in care partea de voce a retelei 3G nu are acoperire, si puteti vedea diferentele destul de mari.

RCS & RDS: Schimbarea ce i-a BLOCAT pe Multi Clienti Romani

RCS & RDS depasire 2G
Acoperirea RCS & RDS pentru reteaua 2G in iunie 2020.

RCS & RDS a facut in ultimul an o retea 2G care acopera cel putin zonele in care exista deja acoperire 3G pe partea de voce, cel putin din  ceea ce vedem in imagini, iar in curand va depasi acoperirea 3G. V-am mai spus ca RCS & RDS are probleme cu acoperirea 3G in interiorul claridilor pentru efectuarea de apeluri telefonice, iar reteaua 2G rezolva aceste probleme, oferindu-le clientilor posibilitatea de a vorbi la telefon chiar si in zonele neacoperite pana acum.

RCS & RDS depasire 3G voce
Acoperirea retelei 3G a RCS & RDS pe partea de voce.

RCS & RDS mai are de acoperit cu reteaua 2G zone mari din judetele Arad si Timis, impreuna cu cele din Iasi si Vaslui, insa o va face fara discutie, si e posibil sa realizeze investitiile pana in toamna. E impresionant cum a reusit RCS & RDS sa isi faca o infrastructura 2G atat de extinsa, atat de rapid, si n-ar fi exclus sa vedem surprize chiar mai mari de la operator in viitorul apropiat pe partea de acoperire, in special in ceea ce priveste reteaua 5G.

RCS & RDS a luat o decizie care probabil a fost baza si pe costuri, adica e posibil ca a crea propria retea 2G sa fie mult mai ieftin decat cumpararea infrastructurii Telekom, dar asta nu vom afla prea curand.