Calea Lactee va DISTRUGE o Galaxie Aflata Acum in Orbita sa

Calea Lactee este foarte aproape de a distruge una dintre galaxiile care se afla in orbita sa, iar care este in pericol de a disparea in totalitate.

Calea Lactee distrugere

Calea Lactee este foarte aproape de a distruge una dintre galaxiile care se afla in orbita sa, acest proces fiind in plina desfasurare de extrem de multa vreme, insa se apropie de o finalitate, nu prea buna pentru micuta galaxie. Vorbim despre o “galaxie pitic” numita Sagetatorul, aceasta fiind in orbita galaxiei Calea Lactee de foarte multa vreme, interactionand cu ea de cateva ore, insa in curand va fi complet distrusa de catre galaxia noastra, iar cercetatorii monitorizeaza totul.

Calea Lactee are aceasta galaxie in orbita de miliarde de ani, iar pe masura ce Sagetatorul s-a invartit in jurul galaxiei noastre, s-a apropiat tot mai mult de ea, pentru ca in final sa urmeze sa fie distrusa. Galaxia Sagetatorul s-a lovit pana acum de 3 ori de Calea Lactee ca urmare a fortei gravitationale pe care galaxia noastra o exercita asupra sa, insa urmatoarea ciocnire dintre ele urmeaza sa o distruga pe cea mai mica, conform cercetatorilor.

Calea Lactee va DISTRUGE o Galaxie Aflata Acum in Orbita sa

Calea Lactee este prezentata ca o forta distructiva de catre cercetatorii universitatii Cambridge, iar acestia spun ca totul s-ar putea intampla chiar cin cursul acestui an. Calea Lactee s-a mai lovit de alte galaxii de-a lungul timpului, unul dintre aceste evenimente fiind considerat ca sursa pentru formarea sistemului solar, insa de aceasta data este de asteptat ca galaxia Sagetatorul sa fie distrusa, mai ales ca este de 10.000 de ori mai mica decat a noastra.

“În timp ce astronomii au dezvăluit că galaxia Săgetător a izbucnit în mod repetat pe discul Căii Lactee ca urmare a forțelor gravitaționale, Calea Lactee este de data aceasta de a elimina complet galaxia vecină.”

Calea Lactee a mai distrus si alte galaxii in trecut, in timp ce pe altele le-a absorbit, insa de aceasta data nu urmeaza sa aiba loc un eveniment de acest gen intre cele doua. Interactiunile dintre Calea Lactee si alte galaxii au dat nastere spiralei pe care o cunoastem acum pentru galaxia noastra, deci totul face parte din “mersul” normal al universului din care facem parte, chiar daca nu multa lume stie ceea ce se intampla dincolo de Pamantul pe care traim.

Calea Lactee este o forta distructiva in univers, chiar daca este “casa” pentru milioane peste milioane de stele, si va fi interesant de vazut ce vor mai spune cercetatorii despre ceea ce se intampla.