Planeta Jupiter: Noile Imagini UIMITOARE Publicate de NASA

Planeta Jupiter este subiectul unor noi imagini uimitoare publicate de catre NASA, iata ce a dezvaluit agentia spatiala americana de aceasta data.

Planeta Jupiter galerie imagini

Planeta Jupiter inca este foarte atent monitorizata de catre sonda spatiala Juno, iar cei de la NASA continua sa publice imagini noi inregistrate acolo de catre camerele montate pe ea, iar acum vorbim despre o noua serie impresionanta. Sonda spatiala Juno se afla la 800 de milioane de kilometri de Pamant, si se deplaseaza cu o viteza de aproximativ 200.000 km/h, insa cu toate acestea a reusit sa trimita o serie noua de imagini surprinzatoare.

Planeta Jupiter are sonda spatiala in orbita inca din 2016, iar la fiecare 53 de zile ea trece prin apropierea planetei si face noi poze pe care le trimite mai apoi catre cei de la NASA, unde sunt analizate, iar unele ajung pe internet. Desigur ca si in acest set de poze vedem din nou cum arata furtuna uriasa care ocupa o buna parte din suprafata si atmosfera de pe planeta Jupiter, cercetatorii nereusind inca sa explice durata sa in timp.

Planeta Jupiter: Noile Imagini UIMITOARE Publicate de NASA

Planeta Jupiter galerie imagini distanta
FOTO NASA.

Planeta Jupiter are deasemenea prezentata iar atmosfera foarte turbulenta, plina de furtuni, si gaze care ar face imposibila viata umana, iar cercetatorii nu cred, deocamdata, ca ar putea exista acolo vreun alt tip de vietate. Din aceste imagini putem vedea deasemenea cat de complexa este atmosfera de pe planeta Jupiter, cat de multe furtuni au loc in acelasi timp, dar si cat de diversificate sunt acestea pe intregul sau cuprins.

Planeta Jupiter galerie imagini foto
FOTO: NASA.

Planeta Jupiter nu are prin imaginile de acum dezvaluit ceva complet nou in comparatie cu datele care erau deja cunoscute cercetatorilor, insa vedem totusi ca mai nimic nu s-a schimbat in perioada in care ea a tot fost sub monitorizare. Imaginile cu planeta Jupiter ne arata totusi din nou cat de diferita ea este in raport cu Pamantul, iar asta in conditiile in care pe micuta noastra “bucata de rai” se duce o lupta acerba pentru protejarea planetei.

Planeta Jupiter galerie imagini juno

Planeta Jupiter va fi in continuare monitorizata pentru mult timp de catre sonda spatiala Juno, asa ca ramane doar sa vedem ce anume va mai fi descoperit de catre cercetatori in baza imaginilor primite de acolo.