Ministerul Sanatatii: atentionare privind agravarea situatiei Coronavirus

Ministerul Sanatatii, prin ministrul Nelu Tataru, ne atentioneaza cu privire la faptul ca situatia pandemiei de Coronavirus in Romania se agraveaza, si poate atinge un nivel critic dupa ce in urma aplicarii masurilor de relaxare rata de transmitere s-a dublat, ajungand de la 0.6/0.7 la 1.2/1.4.

Ministerul Sanatatii spune ca e posibil sa vedem si o dublare, sau triplare, a numarului zilnic de cazuri de infectare cu noul Coronavirus in contextul in care nu se respecta masurile de siguranta, iar in toata lumea, daca rata de transmitere depaseste 1, exista o problema mare privind transmiterea in comunitati.

“Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi.

Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Nu suntem la acel moment, dar repet: Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate.”