Windows 10: Veste GROZAVA la care Speram de foarte Mult Timp

Windows 10 are parte de o veste grozava anuntata astazi pentru utilizatorii din intreaga lume, iata ce asteptam de foarte mult timp, si vom primi intr-un final.

Windows 10 segment

Windows 10 are anuntata astazi o veste grozava pe care o asteptam de foarte mult timp, iar asta in conditiile in care inca mai exista foarte multe de rezolvat in ceea ce priveste sistemul de operare pentru calculatoarele din toata lumea. Vestea de astazi are legatura in principal cu Google Chrome, iar asta deoarece in Windows 10 browserul urmeaza sa consume mai putina memorie RAM in utilizarea zilnica, ceea ce era necesar de mult timp.

Windows 10 va avea parte de o experienta mult mai buna pentru browsing de indata ce noua versiune a Google Chrome va fi lansata, iar asta pentru ca o tehnica folosita de Microsoft Edge pentru a reduce consumul de RAM va fi aplicata. Conform unui angajat al Google, se pare ca se preia acesta schimare buna facuta de catre Microsoft pentru browserul Edge, si este adusa in Windows 10 si pentru Google Chrome deoarece este eficienta.

Windows 10: Veste GROZAVA la care Speram de foarte Mult Timp

Windows 10 va permite folosirea in Google Chrome a unui sistem numit “Segment Heap”, acesta adminsitrand mult mai eficient memoria RAM in timpul navigarii pe internet, ceea ce a redus nivelul de folosire al acesteia cu pana la 27%. Microsoft a testat aceasta schimbare subtantiala pentru browserul Edge, iar dupa analiza facuta de catre inginerii care lucreaza la Google Chrome, s-a ajuns la concluzia ca in Windows 10 ea ar fi benefica si pentru acest browser.

Windows 10 va avea o experienta de navigare pe internet atat de mult imbunatatita, incat cantitatea de memorie RAM consumata de unele tab-uri ar putea scadea cu sute de MB, in timp ce diverse alte procese ar putea functiona mult mai eficient. Google Chrome va necesita implementarea acestui sistem de administrare al memorie in Windows 10 folosind o serie de API-uri speciale, iar asteptarile ar trebui sa fie deocamdata moderate, in ceea ce priveste schimarile finale.

Windows 10 are de putin timp un nou browser Edge care a fost facut in baza platformei pe care este dezvoltat Google Chrome, iar acum inginerii Google gasesc ceva foarte bun facut inclusiv de catre inginerii de la Microsoft.