Planeta Pluto: Cercetatorii ULUITI de Aceasta Descoperire

Planeta Pluto i-a uluit pe cercetatorii care o analizeaza, iata ce descoperire au facut acestia cu privire la corpul cosmic atat de indepartat de Pamant.

Planeta Pluto ocean

Planeta Pluto, desi de unii nu e considerata o planeta in sine, insa de administratorul NASA este, are parte de o descoperire uluitoare care i-a uimit pe cercetatorii ce au reusit sa vada ceea ceva ce nu credeau ca e posibil. Mai exact, cercetatorii care au analizat indeaproape planeta Pluto au descoperit ca aceasta ar fi avut inca de la formare un ocean ascuns sub suprafata sa, el nefiind format dupa ce intreaga plenta a fost creata.

Planeta Pluto ar fi avut acest ocean chiar de cand a aparut, iar in interiorul sau ar fi putut exista viata, lucru care i-ar fi putut ajuta pe cercetatori sa ii acorde mai multa atentie, si poate sa descopere acolo ceea ce n-au descoperit, inca, altundeva in univers. Pana acum s-a crezut ca oceanul de sub suprafata planetei Pluto s-a format dupa planeta, pe masura ce gheata de pe suprafata a fost topita de catre materialele radioactive din nucleul planetei.

Planeta Pluto: Cercetatorii ULUITI de Aceasta Descoperire

Planeta Pluto are acum la suprafata temperaturi de minus 228 de grade Celsius, iar acolo e imposibil sa existe viata, insa in oceanul de sub suprafata inghetata e posibil sa existe viata, chiar si sub forma de microorganisme. Planeta Pluto, conform astronomilor, ar fi fost formata in centura Kuiper, de langa planeta Neptun, iar multi au crezut ca ea s-a format ca o bucata imensa de gheata, fara vreun fel de apa, aceasta aparand anterior formarii planetei.

Planeta Pluto pare sa fi avut totusi o evolutie complet diferita, iar la aceasta concluzie s-a ajuns dupa analizarea datelor care au fost trimise spre Pamant de catre nava spatiala New Horizons, a celor de la NASA, care a ajuns in apropierea ei in 2015. De atunci nu exista alte date care sa ne spuna in ce fel a evoluat planeta Pluto pana in momentul de fata, asa ca ramane doar sa ne lamurim in viitor in legatura cu felul in care s-a schimat totul de-a lungul timpului.

Planeta Pluto ramane una care nu este prea intens analizata de catre cercetatori, iar asta si pentru ca ea se afla la cea mai mare distanta de Pamant dintre toate cele care exista in sistemul solar in momentul de fata.