Guvernul Romaniei: redeschiderea restaurantelor poate fi amanata pentru 15 iulie

Guvernul Romaniei redeschiderea restaurantelor

Guvernul Romaniei ar putea avea o veste foarte proasta pentru unii, dar foarte buna pentru altii, iar asta deoarece redeschiderea restaurantelor ar putea fi amanata pentru 15 iulie, in loc de 1 iulie, si asta din cauza situatiei pandemiei de Coronavirus, care nu merge spre bine in Romania.

Guvernul Romaniei, prin ministrul economiei prezent intr-un interviu televizoat la DIGI 24, spune ca Ministerul Sanatatii ar putea sa nu dea aviz favorabil redeschiderii restaurantelor, si asta e normal, pentru ca numarul de infectari tot creste, iar o masura de acest gen ar accelera raspandirea, deci amanarea pentru o data ulterioara, probabil 15 iulie, ar putea fi decizia finala.

“1 iulie este o dată la care ne uităm, dar este o dată la care n-am ajuns încă acolo și trebuie să treacă și de această evaluare din această săptămână. Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulțit, au trecut de 300.

Astăzi a fost o primă zi în care au scăzut, sunt sub 300. Așteptăm evaluarea de la Institutul Național de Sănătate Publică, de la Ministerul Sănătății și vom lua o decizie în funcție de evaluare.”