Planeta Neptun: MISTERUL Urias ce Inca NU Poate fi Explicat

Planeta Neptun are un mister foarte important care inca nu poate fi explicat de catre cercetatori, iata ce ii nedumereste pe acestia in continuare.

Planeta Neptun atmosfera

Planeta Neptun este una dintre cele mai indepartate de Pamant din sistemul nostru solar, iar cercetatorii au observat-o de la distanta, putin, cate putin, si asta pentru ca navele spatiale trimise acolo n-au putut face prea multe. Singura nava spatiala trimisa pentru a explora planeta Neptun n-a reusit sa faca observatii prea complexe pentru ca nu a fost dotata cu echipamente care sa dezvaluie mai multe dintre misterele care inca n-au fost deslusite acolo.

Planeta Neptun inca nu are dezvaluita catre cercetatori informatii cu privire la compozitia chimica a atmosferei sale, iar asta pentru ca ele au fost observate de la distante mari de catre nava spatiala care a vizitat-o. Planeta Neptun a fost vizitata in anii 1980 de catre o nava spatiala a celor de la NASA, singura care a trecut pe acolo, insa ea nu avea instrumente care sa permita analizarea compozitiei chimice a atmosferei corpului cosmic indepartat.

Planeta Neptun: MISTERUL Urias ce Inca NU Poate fi Explicat

Planeta Neptun ar putea avea multe detalii cu privire la formarea sa dezvaluite de catre analiza chimica a atmosferei sale, dar si cu privire la felul in care ea a evoluat pana acum. Desigur ca pentru asta e necesar sa se faca o analza foarte detaliata a elementelor chimice din atmosfera, dar si a celor care intra in ea, sau a celor care se ridica de pe suprafata, iar asa planeta Neptun ar avea unele dintre secrete dezvaluite catre cercetatori.

Planeta Neptun ar putea fi vizitata iar de catre cei de la NASA, o misiune fiind deja programata de catre agentia spatiala americana, insa e greu de spus daca ea va primi si finantarea de care are nevoie. Daca se va intampla asta, atunci o nava spatiala foarte complexa, cu multe instrumente de ultima generatie, ar trebui sa fie trimisa pentru a analiza indeaproape planeta Neptun, atat in ceea ce priveste atmosfera, cat si in ceea ce priveste suprafata.

Planeta Neptun este atat de departe incat orice fel de misiune va ajunge acolo peste foarte, foarte multi ani, poate un deceniu, deci vor ramane in continuare foarte multe mistere nedeslusite.