LUNA: Premiera INCREDIBILA, Iata ce se Intampla in Spatiu

LUNA are parte de o premiera incredibila dezvaluita pentru lumea intreaga, iata ce s-a intamplat in spatiul cosmic si cu satelitul natural al Pamantului.

LUNA intunecata

LUNA are astazi anuntata o premiera incredibila, ceva ce nu s-a mai intamplat pe satelitul natural al Pamantului pana acum, si ceva extrem de important pentru intreaga omenire, pana la urma. Conform unor informatii furnizate de catre chinezi, modulul spatial trimis de catre ei pe LUNA ar fi reusit sa se deplaseze pe o distanta de 463 de metri pe partea intunecata a lunii, cea care nu a fost explorata pana acum de la sol de catre vreo agentie spatiala.

LUNA are aceasta parte intunecata plina de mistere, iar asta pentru ca pana in momentul de fata nicio agentie spatiala nu s-a incumetat sa faca explorari avansate in ceea ce priveste ceea ce se ascunde acolo. China a trimis un modul lunar, si un robot pentru a explora partea intunecata pe care o are LUNA iar dupa a 19-a zi lunara, acum ambele aparate au intrat intr-o faza de pauza pentru ca nu mai au lumina solara care sa le sustina activitatea in continuare.

LUNA: Premiera INCREDIBILA, Iata ce se Intampla in Spatiu

LUNA este vizibila tot timpul cu aceeasi zona de catre pamanteni, partea sa intunecata ramanand intotdeauna “ascunsa” de Pamant, iar asta din cauza felului in care se invarte ea in jurul axei sale. China exploreaza acea parte de pe LUNA cu un modul lunar care a functionat pentru mai mult decat cele 3 luni de functionare pentru care a fost produs initial, fiind modulul lunar cu cea mai lunga perioada de activitate din istoria omenirii, ceea ce nu e putin lucru.

LUNA are destul de multe secrete ascunse pe partea sa intunecata, iar chinezii vor sa ne dezvaluie cat mai multe dintre ele, insa n-au oferit foarte multe detalii despre misiunea lor, cel putin pana acum. Desigur ca asta se poate schimba in bine curand, pe masura ce LUNA va mai fi explorata in detaliu de catre chinezi, insa foarte multe depind si de felul in care modulul lor lunar va fi capabil sa mai supravietuiasca acolo, avand in vedere ca si-a depasit durata de “viata” a misiunii.

LUNA va mai avea mai mult ca sigur trimise si alte module pentru a fi explorata, insa ramane de vazut ce fel de informatii noi vom mai putea obtine de la cercetatorii care analizeaza totul.