WhatsApp: Decizia IMPORTANTA, Impact pe MILIOANE de Oameni

WhatsApp este tinta unei decizii extrem de importante cu impact pentru sute de milioane de oameni din toata Europa, iata ce se intampla pe continent.

WhatsApp colectare

WhatsApp este tinta unei decizii foarte importante care a fost luata impotriva celor de la Facebook in Europa, iar ea are impact pentru sute de milioane de oameni care folosesc platforma pe continent. Zilele trecute o instanta de judecata din Germania a deciz ca Facebook nu trebuie sa mai combine datele  colectate cu privire la utilizatorii sai prin WhatsApp, Facebook, Instagram, iar aceasta decizie este una care trebuie pusa in practica inclusiv in acest moment.

WhatsApp este in atentia tuturor pentru ca aceasta decizie a fost luata ca parte a unui proces prin care Facebook este acuzata de practici neconcurentiale din cauza modului in care a combinat datele utilizatorilor sai. Facebook a combinat datele din WhatsApp, platforma sa, si Instagram, pentru a afisa reclame, si nu doar atat, insa germanii nu sunt prea entuziasti de ceea ce s-a intamplat, asa ca i-au dat ordin companiei sa isi modifice strategia.

WhatsApp: Decizia IMPORTANTA, Impact pe MILIOANE de Oameni

WhatsApp nu trebuie sa mai aiba datele despre utilizatori combinate cu cele din Instagram si Facebook, deocamdata doar in Germania, insa impactul poate fi pentru sute de milioane de oameni din Europa. Daca Germania a luat o decizie de acest gen, alte tari importante din Europa pot merge in aceeasi directie, ba mai mult, vom vedea mai mult ca sigur o decizie si la nivel de Uniune Europeana, iar WhatsApp va fi una dintre platformele afectate.

WhatsApp a fost cumparata de catre Facebook cu promisiunea ca datele despre utilizatori nu vor fi combinate cu cele din celelalte platforme ale companiei americane, insa nu s-a respectat ce s-a spus atunci. Acum compania este implicata intr-un foarte important proces cu privire la practicile sale, iar cum WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie din lume, e destul de clar ca felul in care preia datele noastre se va schimba.

WhatsApp deocamdata nu a spus absolut nimic in legatura cu aceasta decizie, cei de la Facebook spunand ca o vor ataca, dar ramane de vazut ce fel de succes vor avea in acest proces gandit impotriva utilizatorilor.