Guvernul Romaniei: redeschiderea restauratelor are loc foarte curand

Guvernul Romaniei restaurante

Guvernul Romaniei a dezvaluit astazi ca a creat un grup de lucru care va stabili regulile in baza carora vor fi redeschise restaurantele chiar mult mai repede decat se astepta foarte multa lume, in ciuda faptului ca numarului de cazuri de Coronavirus din tara este in continuare foarte mare.

Guvernul Romaniei ar avea in plan, conform unor informatii neoficiale si neconfirmate, sa redeschida restaurantele incepand cu data de 6 iunie, adica de luni, si asta desi acum cateva zile primul-ministru afirma ca situatia pandemiei de Coronavirus nu permite acest lucru.

“Reprezentanții Guvernului și cei din industria HORECA vor lucra, în cadrul unui grup comun, la un set de reguli de protecție sanitară, care să fie aplicat în unitățile de servire – restaurante – în perspectiva reluării activității acestora, atunci când evoluția epidemiologică o va permite.

”Scopul acestui demers comun este ca împreună, autorități și sectorul HORECA, să lucrăm pentru siguranța clienților și pentru a le oferi încredere că atunci când restaurantele își vor relua activitatea, serviciile vor fi oferite în condiții de protecție și nu va exista riscul îmbolnăvirilor”, a subliniat premierul Orban.

Reprezentanții HORECA au apreciat măsurile de sprijinire a turismului cuprinse în Planul Național de Investiții și Relansare Economică și au oferit sprijinul și expertiza pentru pregătirea punerii lor în aplicare.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat, împreună cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă.”

Reprezentanții Guvernului și cei din industria HORECA vor lucra, în cadrul unui grup comun, la un set de reguli de…

Publicată de Guvernul României pe Joi, 2 iulie 2020