Ministerul Sanatatii: pacienti infectati cu Coronavirus, si simptomatici, externati din spitale

Ministerul Sanatatii pacienti infectati cu Coronavirus simptomatici externati spitale

Ministerul Sanatatii a confirmat astazi ca din spitalele din Romania au fost eliberati 550 de pacienti infectati cu noul Coronavirus dupa ce a disparut si singura modalitate legala prin care erau ajutati sa se vindece, iar acum sunt liberi sa calatoreasca oriunde vor, si in strainatate.

Ministerul Sanatatii spune ca toti acesti pacienti au cerut sa fie externati, si doctorii n-au avut ce sa faca decat sa ii elibereze, cu recomandarea de a sta in izolare, dar cum nimeni nu-i mai poate verifica daca respecta izolarea, ei pot face orice doresc, si pot infecta pe oricine.

Ministerul Sanatatii se asteapta si la o crestere a numarului de cazuri zilnice de infectare, iar asta pentru ca acesti 550 de oameni infectati se alatura celor 1200 de pacienti asimptomatici care fusesera eliberati pana azi, si care deasemenea nu mai au vreo obligatie de a sta in casa.

Ministerul Sanatatii ne spune tuturor sa avem grija si sa ne protejam, iar avand in vedere ca situatia devine tot mai grava pe zi ce trece, poate ca vor intelege mai multi oameni ca acum se pot imbolnavi si mai usor, si se poate ajunge la tragedii.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății LIVE la Digitv in emisiunea moderata de Cosmin Prelipceanu

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății LIVE la Digitv in emisiunea moderata de Cosmin Prelipceanu

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Luni, 6 iulie 2020