Windows 10: Masura RADICALA cu Impact pe MILIOANE de PC-uri

Windows 10 are parte de o masura radicala luata de catre compania Microsoft, una care are si un impact mare asupra utilizatorilor din toata lumea.

Windows 10 2004

Windows 10 are anuntata in mod oficial o masura radicala care are impact pentru milioane de PC-uri din intreaga lume, iar asta vine ca o veste foarte buna pentru cei care folosesc sistemul de operare. Pentru versiunea 2004 a Windows 10, cei de la Microsoft pregatesc o serie de schimbari care au menirea de a face sistemul de operare mult mai sigur, insa chiar mai mult de atat, noutatile ar urma sa faca si experienta de utilizare mult, mult mai buna.

Windows 10 va avea noi API-uri integrate care vor modifica modul in care poate fi accesata memoria neutilizata de catre sistemul de operare in mod obisnuit, iar asta ar trebui sa creasca nivelul de securitate al sistemului. Conform expertilor in securitate informatica, 10% dintre vulnerabilitatile majore din Windows 10 au la baza felul in care este accesata memoria neutilizata de PC-uri de catre diverse aplicatii facute de catre dezvoltatori pentru calculatoare.

Windows 10: Masura RADICALA cu Impact pe MILIOANE de PC-uri

Windows 10 va avea rezolvata aceasta problema de securitate cu privire la vulnerabilitatile existente in sistem, si totul fara ca performantele sa fie afectate intr-o mare masura. Schimbarile pe care cei de la Microsoft le fac sunt, desigur, spre beneficiul tuturor utilizatorilor din intreaga lume, iar asta in conditiile in care exista interes foarte mare pentru a elimina orice fel de vulnerabilitati care pun in pericol sistemul de operare, si PC-urile oamenilor.

“După ce terminăm de tranziționat codul la noua API-ul pool, majoritatea vulnerabilităților de memorie neinițializate care afectează în prezent clienții vor fi atenuate pe Windows. Vulnerabilitățile de memorie neinițializate vor fi în continuare posibile, însă între InitAll protejarea stivei și cele mai multe alocări folosind indicatorul zeroing, șansele ca aceste probleme să se strecoare vor fi mult mai mici.”

Windows 10 a avut foarte multe patch-uri de securitate lansate pentru a rezolva probleme ce au legatura cu modul in care memoria de sistem este accesata. In ultimii 10 ani, aproape jumatate dintre patch-urile de securitate pentru Windows au avut legatura cu aceasta problema, deci este de inteles de ce Microsoft vrea sa o rezolve in Windows 10 pentru a nu mai avea batai de cap din cauza vulnerabilitatilor care sunt foarte greu de reparat.

Windows 10 va avea versiunea 2004 disponibila in toamna ca una dintre marile actualizari ce sunt oferite pentru utilizatori, asa ca ramane doar sa vedem cate dintre surprize se vor confirma in final.