Calea Lactee: ULUITOARE Descoperire pentru Galaxia Noastra

Calea Lactee are parte de o uluitoare descoperire care ne arata cat de impresionanta este galaxia noastra, iata ce a fost dezvaluit de cercetatori.

Calea Lactee extindere

Calea Lactee este in centrul unei descoperiri uluitoare pentru galaxia noastra, una care ne arata ca nu tot ceea ce a fost vazut pana in momentul de fata este si final in univers. Cercetatorii care monitorizeaza cu mare atentie Calea Lactee au reusit sa descopere un grup de stele care nu s-a format in galaxia noastra, ci care a venit dintr-o alta galaxie, dar care acum face parte din cea in care ne aflam, si e o descoperire impresionanta.

Calea Lactee are o grupare de stele numita Nyx descoperita de catre americani, aceasta aflandu-se intr-un flux de testele care ar fi intr-o oarecare vecinatate fata de soarele nostru. Desi cercetatorii nu stiu sigur de unde provin aceste stele, se pare ca ele ar fi ajuns in Calea Lactee in urma ciocnirii cu o galaxie de dimensiuni mai mici, cu foarte mult timp in urma, cateva avand loc de-a lungul miliardelor de ani in care a existat galaxia.

Calea Lactee: ULUITOARE Descoperire pentru Galaxia Noastra

Calea Lactee a avut aceasta descoperire facuta multumita sondei spatiale Gaia, care monitorizeaza galaxia noastra, dar si a unor super-calculatoare, care au analizat toate datele. Distanta pe care aceste stele sunt intinse in univers a fost modificata in urma cocnirii dintre Calea Lactee s cealalta galaxie, astfel ca initial ele ar fi fost grupate intr-o zona mai mica din galaxia initiala, dar totul a fost modificat in urma evenimentului cosmic de mare importanta.

Calea Lactee a avut aceasta grupare de stele descoperita in urma unei analize foarte atente a zonei in care acestea apar grupate, astfel ca vorbim despre ani de zile in care a fost totul facut. Calea Lactee ar putea avea si multe alte stele care n-au fost descoperite pana acum, si care nu au fost formate in galaxia noastra, insa descoperirea lor nu se face chiar atat de usor precum ar crede multa lume, ci cu foarte multa munca depusa pentru asta.

Calea Lactee este in mod constant monitorizata de catre cercetatori pentru a se descoperi si alte informatii de acest gen, si ne putem astepta la multe surprize similare in viitor.