Ministerul Sanatatii: Cati pacienti asimptomatici, dar infectati cu COVID-19, au fost externati

Ministerul Sanatatii externari asimptomatici

Ministerul Sanatatii a actualizat lista cu numarul de persoane infectate cu COVID-19, dar asimptomatice, care au fost eliberate din spitale ca urmare a deciziei CCR care impiedica obligarea lor sa ramana in spitale, acelasi lucru fiind valabil si cu cei care au simptome.

Ministerul Sanatatii spune ca pana acum 1.393 de pacienti infectati cu COVID-19, dar asimptomatici in primele 10 zile dupa depistare, au fost externati, insa exista si multi altii care au plecat desi au si simptome, si totul pentru ca medicii nu-i pot obliga sa ramana in spitale.

Ministerul Sanatatii nu ofera o lista si cu cei care au iesit din centrele de carantinare, sau care nu mai sunt obligati sa stea in izolare la domiciliu, insa inainte de publicarea in Monitorul Oficial al deciziei CCR erau peste 35.000 de oameni in aceasta situatie.

“Până astăzi, 7 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 29.620 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.927 au fost externate, dintre care 20.534 de pacienți vindecați și 1.393 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.”