Gaura Neagra: ULUIRE pentru Cercetatori, URIASA Descoperire

Gaura neagra observata de catre cercetatori recent i-a uluit din toate punctele de vedere, iata de ce este importanta aceasta noua descoperire.

Gaura Neagra supermasiva

Gaura neagra recent descoperita de catre cercetatori i-a uluit in totalitate, iar asta pentru ca vorbim despre ceva ce nu a fost vazut pana in momentul de fata, si ceva ce ne arata cat de surprinzator este universul. O gaura neagra supermasiva care are o masa de 34 de miliarde de ori mai mare decat cea a soarelui, si care “mananca” o stea in fiecare zi, a fost descoperita de catre cercetatori, acasta uimindu-i prin marimea si “apetitul” sau.

Gaura neagra descoperita de catre cercetatori are denumirea J2157, si conform celor care au analizat-o, ea ar fi cea care are si cea mai mare rata de crestere observata pana in momentul de fata. Gaura neagra descoperita de ei nu numai ca este cel mai mare obiect de acest gen din univers observat pana acum, dar este si cel mai mare quasar care a fost descoperit de catre cercetatori, iar asta i-a surprins si mai mult pe americanii care o monitorizeaza.

Gaura Neagra: ULUIRE pentru Cercetatori, URIASA Descoperire

Gaura neagra se afla in centrul celui mai stralucitor quasar descoperit pana acum de catre cercetatorii americani, aceasta grupare de stele fiind descoperita initial, si apoi s-a ajuns la concluzia ca acolo ar fi si o gaura neagra. Lumina pe care o emite aceasta gaura neagra este vizibila chiar si la distante de 12.5 miliarde de ani-lumina fata de Pamant, iar asa au reusit cercetatorii sa o si observe in urma analizelor facute pentru universul care ne inconjoara.

“Știam că ne aflăm într-o gaură neagră foarte masivă când ne-am dat seama de ritmul rapid de creștere. Cât de multe găuri negre pot înghiți depinde de câtă masă au deja. Așadar, pentru ca acesta să devoreze materia la un ritm atât de mare, ne-am gândit că poate deveni un nou deținător de înregistrări. Și acum știm.”

Gaura neagra are o masa de 8000 de ori mai mare decat cea pe care o are cea din Calea Lactee, iar asta o face cu atat mai impresionanta pentru toti cercetatorii care urmaresc asemenea obiecte. Realitatea este totusi ca aceasta gaura neagra inca mai ascunde foarte multe mistere pentru cercetatori, si asta din cauza distantei foarte mari la care ea se afla de Pamant, ceea ce face observarea si monitorizarea mult mai dificile decat in mod obisnuit.

Gaura neagra descoperita acum ne arata ca suntem extraordinar de mici in acest univers mare, mai ales daca un asemenea obiect “mananca” un soare pe zi fara vreo problema.