LUNA: INCREDIBILA Descoperire, NIMENI Nu a Stiut Pana Acum

LUNA are parte de o descoperire incredibila facuta de catre cercetatori, iata ce au reusit intr-un finl sa explice acestia pentru intreaga omenire.

LUNA magma

LUNA este satelitul natural al Pamantului, si se afla in orbita sa de cateva miliarde de ani, insa nu in toata aceasta perioada a fost la fel precum in formatul pe care il vedem astazi. Mai exact, cercetatorii inainteaza acum o teorie conform careia, pe LUNA ar fi existat un ocean de magma pentru o perioada de 200 de miloane de ani, adica mult mai mult decat s-a crezut initial in raport cu acest fenomen care a ridicat si multe semne de intrebare.

LUNA a avut acest ocean de magma format in urma coliziunii dintre Pamant si o planeta de dimensiunea marte, acesta fiind procesul de formare al lunii, iar temperaturile ridicate au pastrat suprafata sa intr-o stare “lichida”. Pana recent, cercetatorii nu au stiut ce perioada de timp ar fi fost necesara pentru ca acest ocean de magma sa se raceasca, si sa intre in stare solida, insa acum au ajuns la concluzia ca LUNA a avut nevoie de 200 de milioane de ani pentru asta.

LUNA: INCREDIBILA Descoperire, NIMENI Nu a Stiut Pana Acum

LUNA a avut simulat tot acest proces de catre cercetatori, ei reusind astfel sa calculeze aceasta perioada foarte lunga de timp in care s-a intamplat intregul fenomen, unul surprinzator, de altfel. Perioada de timp calculata de catre cercetatori acum pentru solidificarea oceanului de magma de pe LUNA este de 10 ori mai mare decat cea care a fost calculata initial, iar asta spune foarte multe in legatura cu diferenta uriasa dintre estmarile facute de catre ei.

“Un rezultat important al acestui scenariu este faptul că luna de început, care a scăpat de resturile acestui impact uriaș, a fost foarte cald – destul de fierbinte pentru ca mantaua sa stâncoasă să fie în mare parte topită și să formeze ceea ce numim un ocean magma. “Deși ideea unui ocean primordial de magmă pe Lună este acceptată în mare parte, timpul necesar pentru a se solidifica nu a fost foarte clar. Modelele anterioare au sugerat că este destul de rapidă – câteva zeci de milioane de ani.”

LUNA a ramas in forma actuala de la 200 de milioane de ani dupa formarea sa, si pana in momentul de fata, iar avand in vedere durata, e improbabil ca orice sa se schimbe prea curand. Practic, LUNA a fost formata acum 200 de milioane de ani in forma pe care o vedem acum, iar cercetatorii inca mai au foarte multe de explicat in legatura cu felul in care a fost influentata evolutia satelitului natural al Pamantului de acest ocean de magma din interior.

LUNA inca mai are foarte multe secrete care nu au fost explicate, insa iata ca incetul cu incetul aflam si noi detalii de la cercetatorii care o monitorizeaza in mod constant.