Ministerul Sanatatii: numarul de pacienti infectati cu Coronavirus si externati

Ministerul Sanatatii numarul pacienti infectati Coronavirus externati

Ministerul Sanatatii a inceput de astazi sa raporteze si numarul de persoane infectate cu noul Coronavirus, care inca au test pozitiv, si care au fost externate la cerere din spital, des ele inca mai au nevoie de tratament, dar legea nu-i obliga sa stea.

Ministerul Sanatatii spune in primul rand ca 1800 de pacienti asimptomatici, dar inca pozitiv, au fost externati la 10 zile de la confirmarea infectarii, iar 406 pacienti pozitivi, simptomatici, au fost externat deasemenea pentru ca au cerut in mod explicit asta.

Ministerul Sanatatii ofera in sfarsit aceste informatii, iar acum exista 2200 de oameni care sunt infectati cu noul Coronavirus, si stim sigur asta, dar care sunt liberi sa circule unde vor, alaturandu-se unui numar necunoscut de oameni asimptomatici nedetectati, sau simptomatici detectati.

“Până astăzi, 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv.”