Soarele: Anunt ULUITOR, un MUNTE de FOC Observat pe Stea

Soarele este in centrul unui anunt uluitor astazi dupa ce un munte de foc a fost observat de catre astronomi, iata ce au declarat acestia pentru noi.

Soarele filament

Soarele are parte de un anunt uluitor astazi dupa ce astronomii au observat ceva ce nu se vede chiar atat de des pe steaua care ne incalzeste, dar ceva care este foarte important pentru evolutia sa. Mai exact, astornomii au observat eruptia unui filament magnetic pe care soarele l-a avut, acesta vednind instabil si explodand in ceea ce s-a dovedit a fi o eruptie de plasma si camp magneti spre coroana stelei din centrul sistemului nostru solar.

Soarele are deschisa aceasta explozie ca fiind un “munte de foc”, ea fiind atat de puternica incat exista o sansa ca si pe Pamant sa resimtim radiatiile care au fost aruncate in atmosfera de acolo. Explozia a avut loc in data de 8 iulie, conform astronomilor, iar soarele a avt-o detectata pentru ca e vorba despre o eliberare extrem de mare de energie si radiatii in univers, iar unele dintre ele ar putea ajunge la Pamant chiar in cursul zilelor urmatoare, din pacate.

Soarele: Anunt ULUITOR, un MUNTE de FOC Observat pe Stea

Soarele ar putea fi sursa pentru unele aurore care ar fi vizibile pe Pamant in cursul urmatoarelor zile daca particulele pline de energie si radiatii ar ajunge la planeta noastra cu viteze impresionante. Daca aceasta explozie va avea ramasitele sale transmise inclusiv pana la Pamant, atunci nu este exclus ca pe planeta noastra sa ii resimtim efectele sub forma unor intreruperi ale unor servicii care se bazeaza pe satelitii din orbita Pamantului, insa nu doar atat.

“Erupția a tăiat un „canion de foc” în atmosfera soarelui și a aruncat în spațiu o slabă ejecție de masă coronală (CME). Analiștii NOAA modelează acum CME pentru a vedea dacă ar putea atinge câmpul magnetic al Pământului în zilele următoare. Un flux intens de particule solare are potențialul de a provoca aurore pe Pământ.”

Soarele ne afecteaza viata intr-o foarte mare masura, nu doar prin caldura care ne sustine viata in fiecare zi, si lumina care vine cu ea, astfel ca ramane de vazut ce vor mai spune astronomii in zilele urmatoare. E improbabil ca Pamantul sa fie afectat intr-o asemenea masura in ciuda exploziei uriase care a avut loc pe soarele nostru, dar astronomii sunt foarte precauti in legatura cu ceea ce urmeaza sa se intample in galaxia noastra.

Soarele va ramane in continuare foarte atent monitorizat de catre cercetatori, si daca exista vreun risc sa fie vreun impact asupra Pamantului, atunci toata lumea va fi anuntata din timp.