Guvernul Romaniei: Cate cazuri zilnice sunt estimate in urmatoarele 14 zile

Guvernul Romaniei cazuri zilnice estimate

Guvernul Romaniei are si o estimare cu privire la numarul de noi cazuri zilnice de infectare cu noul Coronavirus pentru urmatoarele 14 zile, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, dezvaluind cifra, el spunand ca se asteapta intre 500 –  700 de cazuri noi inregistrate in fiecare zi.

Guvernul Romaniei ar urma sa prelungeasca starea de alerga, conform aceluiasi ministru, in timp ce starea de urgenta nu ar fi deocamdata necesara, dar nu este exclusa carantinarea zonala in cazul in care exista focare care ar trebui izolate de restul tarii.

Guvernul Romaniei a luat probabil in calcul si numarul mare de teste a celor care vor sa plece in vacante, iar asta pentru ca, din cate se pare, exista destule cazuri in randul celor care se testeaza, chiar si la clinici private, pentru a parasi tara, si sunt depistati pozitiv.

“În acest moment nu avem evoluție pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru 14 zile să avem o evoluție fluctuantă, cu creșterea numărului de cazuri, poate un 500, 600, 700, cu alternanță, în funcție de numărul de recoltări, de anchetele în desfășurare, dar prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie e aproape iminentă.”