Ministerul Sanatatii: anuntul privind bolnavii de Coronavirus externati

Ministerul Sanatatii bolnavii Coronavirus externati

Ministerul Sanatatii a inceput sa raporteze zilnic numarul de persoane bolnave de Coronavirus care s-au externat la cerere, insa ieri a fost semnata legea carantinei si izolarii, care va intra in vigoare in 3 zile, si care va obliga toate persoanele confirmate sa stea minim 48 de ore in spitale.

Ministerul Sanatatii urmeaza sa preia din nou un oarecare control asupra lucrurilor, iar Raed Arafat a afirmat ca toti cei externati pana acum la cerere ar putea intra din nou sub supravegherea DSP-urilor, si ar putea fi din nou testati pentru a se vedea in ce stadiu se afla.

Ministerul Sanatatii va putea iar, prin DSP-uri, sa impuna masuri de carantina si izolare pentru romani, si sa supravegheze respectarea acestor masuri, deci oricine isi face teste de Coronavirus de azi, sau maine, si nu primeste rezultatul inainte ca legea sa intre in vigoare, ar putea merge 48 de ore in spital in mod obligatoriu pentru examinare.

“Ministerul Sănătății este cel care pregătește o decizie în privința lor. Este posibil să fie rechemați pentru un control, a menționat șeful DSU, precizând că nu este foarte familiarizat cu discuțiile pe această temă care au loc la nivelul Ministerului Sănătății.” conform lui Raed Arafat la Digi 24.