Guvernul Romaniei: carantinarea unor localitati posibila in curand

Guvernul Romaniei carantinarea localitati posibila

Guvernul Romaniei, prin primul-ministru, Ludovic Orban, a declarat ca exista in curand o posibilitate de carantinare a anumitor localitati din Romania in care exista transmitere comunitara accentuata a Coronavirus, dar carantinarea unor judete este inca destul de departe, deocamdata.

Guvernul Romaniei nu vrea sa impuna masuri prea restrictive pentru romani, ceea ce e de asteptat, pana la urma, insa carantinarea unor localitati este foarte posibila in contextul in care exista un numar zilnic foarte mare de infectari, si deocamdata nu exista solutii pentru rezolvarea problemelor.

“Nu suntem in situatia de a carantina un judet, niciun judet. La ora actuala exista un numar de localitati care sunt sub urmarire, sub supraveghere. Inca nu este demarata procedura pentru carantinarea niciunei comunitati, dar sunt un numar… In Arges, de exemplu, sunt 3 localitati care sunt sub evaluare si, in cazul care continua raspandirea virusului, se poate dispune suspendarea. In Brasov sunt 3 sau 4 localitati.

S-a facut o evaluare pe localitati. Deocamdata nu s-a luat nicio astfel de masura, dar daca va fi necesar, nu vom ezita sa luam astfel de decizii. Deciziile se iau, evident, la propunerea Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, cu avizul INSP, DSP, prin ordinul comandantului.”

Declarații de presă susținute de premierului Ludovic Orban după videoconferința cu prefecții pe tema gestionării crizei sanitare #LudovicOrban #COVID19 #MAI

Declarații de presă susținute de premierului Ludovic Orban după videoconferința cu prefecții pe tema gestionării crizei sanitare#LudovicOrban #COVID19 #MAI

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 21 iulie 2020