Calea Lactee: Descoperirea INCREDIBILA din Galaxia Noastra

Calea Lactee are parte de o descoperire incredibila pentru galaxia noastra, iata ce au declarat cercetatorii, si cat de mult conteaza pentru noi.

Calea Lactee distorsionare

Calea Lactee are astazi anuntata o noua descoperire incredibial, ceva ce era cautat de foarte mult timp de catre cercetatori, dar ceva ce ar putea duce la cea mai mare descoperire din istoria umanitatii. Cercetatorii cauta de foarte multa vreme in Calea Lactee dovezi vizibile ale materiei negre in diverse zone ale galaxiei noastre, iar acum unii sunt de parere ca au descoperit ceea ce ar fi o prima dovada a faptului ca ea exista si nu este doar un mit foarte vechi.

Calea Lactee exista, cercetatorii au dovezi clare ale acestui lucru, insa pana acum niciunul nu a reusit sa vada acest tip de materie care este extrem de importanta pentru felul in care a fost format, si exista, universul. In ciuda esecurilor de pana acum, cercetatorii care monitorizeaza cu mare atentie galaxia noastra sunt de parere ca ar putea obtine si dovezi vizibile ale existentei materiei negre prin analizarea modului in care ea curbeaza lumina din fata stelelor pe langa care trece.

Calea Lactee: Descoperirea INCREDIBILA din Galaxia Noastra

Calea Lactee ar putea avea detectata materia neagra in acest mod pentru ca distorsionarea luminii emisa d catre stele poate fi observata de catre telescoapele existente pe Pamant. Problema cu aceasta teorie sta in faptul ca distorsionarea pe care o face materia neagra cand trece pe langa o stea este mult prea mica, astfel ca detectarea sa in Calea Lactee este extraordinar de dificila, astfel ca detectarea nu va fi realizata prea curand.

Calea Lactee este totusi foarte atent monitorizata in momentul de fata pentru a se putea descoperi intr-un final si dovezi ale faptului ca materia neagra exista dincolo de teoriile cercetatorilor. Munca lor este foarte dificila, insa avand in vedere ca avem deja o poza cu o gaura neagra din Calea Lactee, nu e exclus sa vedem intr-un final si cel putin o imagine cu materia neagra in timp ce se plimba prin univers, in special in jurul stelelor foarte mari.

Calea Lactee ar putea avea o imagine de acest gen facuta in urmatorii ani de catre cercetatori, insa in momentul de fata nimeni nu stie clar cand s-ar putea intampla acest lucru, sau daca se va intampla.