Planeta Saturn: NASA ne UIMESTE cu Acest VIDEO Impresionant

Planeta Saturn a publicat un clip video impresionant cu care a uimit intreaga lume, iata ce dezvaluire a facut agentia spatiala americana pentru noi.

Planeta Saturn este prezentata intr-un video impresionant al celor de la NASA, care ne arata cat de uimitoare ramane acest obiect distant din spatiul cosmic, dar si cum arata el cand se apropie o nava spatiala. Clipul video a fost facut de catre nava spatiala Cassini pe masura ce s-a apropiat de planeta Saturn pentru a intra intr-o orbita menita sa inregistreze cat mai multe imagini cu ea, si multumita acestei misiuni avem foarte multe informatii despre corpul cosmic.

Planeta Saturn este orbitata de ceva vreme de catre sonda spatiala Cassini, insa clipul video de mai sus ne arata foarte clar cum este observat indeaproape corpul cosmic atat de indepartat, si e impresionant. Clipul video a fost facut in 2004, cand sonda Cassini s-a apropiat de planeta Saturn, deci vorbim despre imagini foarte vechi, sute de mii de imagini fiind facute de atunci si pana in momentul de fata de catre nava celor de la NASA.

Planeta Saturn: NASA ne UIMESTE cu Acest VIDEO Impresionant

Planeta Saturn arata usor diferit in realitate, imaginile folosite pentru acest clip video fiind modificate digital pentru a putea vedea intr-o forma “normala” cum arata aceasta planeta. Cei de la NASA lucreaza la un proiect iMAX numit In Saturn’s Rings, care are menirea sa ne dezvaluie cum arata planeta Saturn, dar si inelele sale, iar desigur ca printre imagini vom vedea si micile luni care o orbiteaza, cea Titan fiind vizibila in prima parte a clipului.

Planeta Saturn nu mai este orbitata de catre nava spatiala Cassini din 2017, cand aceasta a ramas fara energia necesara pentru a functiona, la mai bine de 14 ani de cand a plecat de pe Pamant pentru misiune. Ea a fost directionata de catre NASA pentru a intra in atmosfera de pe planeta Saturn, acolo unde cercetatorii spun ca cel mai probabil a fost topita chiar la intrare, deci toate imaginile pe care le vedem acum sunt foarte vechi.

Planeta Saturn va mai avea cu siguranta si alte imagini, sau clipuri video, publicate de catre NASA pe masura ce vor fi terminate cercetarile facute pentru ceea ce este vizibil in ele.