Nelu Tataru: starea de urgenta va reveni din cauza incapatanarii romanilor

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, incepe in sfarsit sa spuna adevarul cu privire la epidemia de Coronavirus care inca loveste foarte puternic Romania, spunand ca starea de urgenta va reveni in Romania daca romanii se incapataneaza sa nu respecte regulile de protectie.

Nelu Tataru spune de ceva vreme ca starea de urgenta nu este exclusa de catre autoritatile din Romania, iar ceea ce avertizeaza acum nu este nimic nou pentru ca voribm despre aceelasi probleme care existau de ceva vreme, doar ca acum se spune in sfarsit ceea ce trebuia sa se spuna de vreo luna.

“Carantina o sa o putem da la diverse localitati cand intrunesc niste criterii si avem o transmitere comunitara accentuata. Deocamdata, nu cred ca ajungem la starea de urgenta, dar daca unii dintre noi vor incerca si vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgenta!

Multi dintre noi trebuie sa respecte niste reguli, altfel vom ajunge la suprapopularea sistemului medical si la acele imagini din Italia si Spania!

Am trecut mai usor decat altii într-o prima etapa si poate platim succesul nostru, altii crezand ca n-a fost nimic. A venit un moment in care toti ar trebui sa ne intoarcem si sa apreciem ce-a fost in primele patru luni, munca unui corp medical, si sa facem cu totii un efort, poate sa revenim, in doua saptamani sau trei saptamani, cand se va consuma acest moment al bolii pentru cei care au in acest moment infectia, pe o panta care sa ne stabilizeze si apoi sa mearga descendent.”