Guvernul Romaniei: Orice comunitate locala poate fi carantinata

Guvernul Romaniei Orice comunitate locala carantinata

Guvernul Romaniei, prin primul-ministru Ludovic Orban, a anuntat ca oricand poate fi carantinata orice comunitate locala daca numarul de cazuri de Coronavirus va fi suficient de mare pentru a impune o asemenea masura, ea fiind aplicata deja in cazul a doua localitati.

Guvernul Romaniei carantineaza aceste localitati in baza cererlor venite de la Comitelele Judetene pentru Situatii de Urgenta, DSU fiind institutia care impune aceasta masura, iar in Arges sunt deja 12 localitati monitorizate pentru a fi carantinate de catre autoritatile din Romania.

“E o procedura de carantina pe baza evaluarii facute de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, cu avizul INSP. Prin ordinul comandantului actiunii, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, se poate hotara carantinarea unei localitati, a unui sat, a unei comune, a unui cartier, a unei zone sau se poate si a unei regiuni, daca este vorba de o raspandire foarte mare a virusului.

Cand va fi necesar, vom lua decizia de a carantina orice comunitate locala unde exista o raspandire ampla a virusului, in primul rand ca sa protejam zonele invecinate si in al doilea rand sa luam masurile in randul comunitatii locale pentru a stopa raspandirea virusului.”

Vizita premierului Ludovic Orban pe șantierele loturilor 1 și 2 din A10 Sebeș –Turda #LudovicOrban #A10 #SebesTurda

Vizita premierului Ludovic Orban pe șantierele loturilor 1 și 2 din autostrada A10 Sebeș –Turda#LudovicOrban #A10 #SebesTurda

Publicată de Guvernul României pe Vineri, 24 iulie 2020