BANCA Transilvania: ATENTIE, Anunt de ULTIMA ORA in Romania

BANCA Transilvania a facut un anunt de ultima ora care ii vizeaza pe toti clientii sai din Romania, iata ce are de spus banca acum, si cat conteaza.

BANCA Transilvania justificari

BANCA Transilvania are un anunt de ultima ora pentru toti clientii sai din Romania, iar de el trebuie sa stie chiar toti clientii, iar asta deoarece vorbim despre o masura care se aplica pentru toata lumea. Unii dintre voi probabil ati aflat de incidentul de saptamana trecuta, in care un angajat al BANCA Transilvania a dezvaluit un email primit de la un client caruia i se ceruse sa justifice retragerea catorva zeci de mii de euro, iar el a spus ca merge sa consume droguri, si sa faca sex in Amsterdam.

BANCA Transilvania si-a cerut scuze pentru dezvaluirea acelui email confidential de catre unul dintre angajatii sai, insa la baza situatiei sta o regula pe care o impune Banca Nationala a Romaniei. BANCA Transilvania le explica acum tuturor clientilor sai din tara ca BNR ii cere sa ii oblige pe oameni sa justifice retragerea unor sume mari de bani din conturi, iar asta ca parte a unor reglementari internationale in domeniul bancar pentru a combate spalarea banilor, terorismul, etc.

BANCA Transilvania: ATENTIE, Anunt de ULTIMA ORA in Romania

BANCA Transilvania le spune clientilor ca pentru orice fel de tranzactii, sau retrageri de bani, cu valoare mai mare de 50.000 de LEI zilnic, sau echivalent in valuta, trebuie documente justificative. In cazul clientului de saptamana trecuta a fost vorba despre o declaratie pe propria raspundere cu privire la felul in care vor fi folositi banii, cei de la BANCA Transilvania trimitand-o la Oficial National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, asa cum o obliga legea.

Pentru protecția clienților și pentru că îndeplinesc cerințe legale, băncile sunt obligate să ceară unor clienți detalii…

Publicată de Banca Transilvania pe Luni, 27 iulie 2020

BANCA Transilvania trebuie sa respecte legea, la fel ca oricare alta banca, astfel ca in situatii de acest gen clientii trebuie sa explice cum isi folosesc banii din conturi, da chiar daca sunt a-i lor. Aceste reguli vin in urma numeroaselor infractiuni privind spalarea banilor, dar si a actelor de terorism care au avut loc de-a lungul timpului, deci vina trebuie aruncata in acele medii, nu neaparat pe banci, care au facilitat transferurile de bani pentru ca e vorba de banii oamenilor.

BANCA Transilvania impune aceasta regula pentru toti clientii persoane fizice, in cazul persoanelor juridice existand alte reguli special gandite pentru aceste entitati.