Planeta Jupiter: Imagine ULUITOARE a NASA ce Surprinde Lumea

Planeta Jupiter este prezentata intr-o imagine uluitoare facuta de catre NASA, iata ce a surprins o nava spatiala trimisa de catre americani in sistemul solar.

Planeta Jupiter lunile

Planeta Jupiter este prezentata astazi din nou intr-o imagine uluitoare facuta de catre cei de la NASA, iar ceea ce vedem este inca o dovada, daca mai era nevoie, a faptului ca sistemul solar e foarte mare pentru noi. Vorbim despre o imagine care a fost inregistrata de catre nava spatiala Voyager 1 a celor de la NASA, ea prezentandu-ne o parte din atmosfera planetei, insa si doua dintre lunile care o orbiteaza de miliarde de ani, cea numita Europa, si cea numita Io.

Planeta Jupiter are prezentata in partea stanga jos a imaginii luna Europa, care din cauza atmosferei foarte similare poate fi confundata cu una dintre furtunile care au loc neintrerupt acolo. Puteti vedea ca luna Europa este destul de greu de distins in raport cu atmosfera pe care o are planeta Jupiter, dar si ca ea este mai mica decat furtuna uriasa care a fost descoperita acum cateva sute de ani pe planeta, si care inca nu s-a terminat, ea intinzandu-se pe mii de kilometri.

Planeta Jupiter: Imagine ULUITOARE a NASA ce Surprinde Lumea

Planeta Jupiter lunile europa io
FOTO: NASA, Voyager 1, JPL, Caltech

Planeta Jupiter are o a doua luna prezentata in aceasta imagine, ea avand denumirea Io, iar din pacate ceea ce vedem este doar o umbra a sa, nu luna in sine, dar prezenta sa este una notabila. Se poate observa faptul ca Io are o dimensiune ce pare a fi chiar mai mare decat cea a lunii Europa, insa in comparatie cu furtunile din atmosfera pe care o are planeta Jupiter, dimensiunile sale raman inferioare, la fel ca in cazul “surorii” din atmosfera planetei.

Planeta Jupiter are mai multe luni care se afla in orbita sa, insa ar putea sa le “inghita” pe oricare dintre ele fara vreun efort, avand in vedere cat de mici sunt, ele fiind greu de observat cand au in spate planeta. E normal sa se intample acest lucru din moment ce planeta Jupiter este cea mai mare din sistemul nostru solar, iar lunile care o orbiteaza sunt extrem de mici in raport cu ea, cercetatorii probabil avand probleme in a le detecta in poze.

Planeta Jupiter este impresionanta, uimeste din toate punctele de vedere, si e normal acest lucru daca ne gandim cat de uriasa este, dar si ceea ce se ascunde in atmosfera sa.