Guvernul Romaniei: Noi masuri de restrictie pregatite pentru cetateni

Guvernul Romaniei ia in calcul noi masuri de restrictie pentru tara noastra dupa ce tentativele de a-i convinge pe romani sa respecte regulile de protectie impotriva Coronavirus au esuat in mod cat se poate de evident, asa ca se pregateste reintroducerea masurilor care au functionat.

Guvernul Romaniei a avut dimineata anuntat prin primul-ministru, Ludovic Orban, faptul ca mastile ar putea redeveni obligatorii in spatiile deschise, aglomerate, ceva ce in alte tari se practica de ceva vreme, dar intr-un final ar urma sa ajunga inclusiv la noi.

Guvernul Romaniei se gandeste totusi si la alte masuri de restrictie, cum ar fi reducerea programului teraselor si cluburilor, sau impunerea distantarii pe plaje chiar si pentru membrii familiei, daca grupul depaseste un anumit numar de persoane.

“Exista mai multe masuri in analiza – limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanțare sociala pe plaje, ca e foarte greu de identificat daca un grup de persoane reprezinta o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distantare pentru toti cei care sunt pe plaja.”