Guvernul Romaniei: LISTA cu Masurile de restrictie noi impuse de la 1 august

0

Guvernul Romaniei lista masuri restrictie 1 august

Guvernul Romaniei va da maine o hotarare prin care se va permite impunerea unor noi masuri de restrictie in tara noastra incepand cu data de 1 august, si vorbim despre niste masuri care trebuiau aplicate cu cel putin doua saptamani in urma, asa cum se intampla in alte state.

Guvernul Romaniei va transpune in hotarare recomandarile facute de catre comisia tehnico-stiintifica de la care au venit aceleasi recomandari catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, iar ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, le-a confirmat oficial pentru toti romanii.

Guvernul Romaniei va lasa la atitudinea Comitetelor Judetene pentru Situatii de Urgenta aplicarea acestor masuri in fiecare judet in parte, deci nu vorbim dspre masuri aplicabile la nivelul intregii tari, astfel ca nu toata lumea va fi afectata de catre ele.

Guvernul Romaniei va permite impunerea, de la caz judetean, la caz judetean, a urmatoarelor restrictii incepand cu 1 august :

  1. Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale  orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.
  2. Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.
  3. Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.
  4. Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse  în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în  intervalul  orar  00-06.00.
  5. În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.
  6. Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.
  7. Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).