Planeta Venus: Decizia URIASA a NASA, ce vor face Americanii

Planeta Venus este vizata de catre o decizie uriasa a NASA, iata ce a decis agentia spatiala americana sa sa faca, si cat de important este pentru omenire.

Planeta Venus extrem

Planeta Venus este in centrul unei decizii foarte importante a celor de la NASA, ea fiind anuntata in mod oficial de catre agentia spatiala americana in cursul zilelor trecute, si e una foarte buna. Mai exact, la inceput de an cei de la NASA au pornit un concurs in cadrul caruia au cerut idei de la cercetatori cu privire la un nou tip de robot care sa fie trimis pe planeta Venus pentru a-i explora suprafata, iar rezultatele au fost cu mult peste asteptarile lor deja.

Planeta Venus ar trebui sa aiba o misiune lansata de catre cei de la NASA in urmatorii ani pentru o sesiune de explorare, iar agentia spatiala americana a si ales conceptele care ar putea sta la baza urmatorului robot care va fi trimis acolo. NASA a selectat cateva dintre cele mai bune idei pentru concepte de roboti care sa fie trimisi pe planeta Venus, fiind cunoscut faptul ca mediul de acolo este unul extrem de dificil, care nu a distrus deja cativa roboti trimisi de pe Pamant.

Planeta Venus: Decizia URIASA a NASA, ce vor face Americanii

Planeta Venus extrem robot

Planeta Venus ar putea fi explorata de roboti care functioneaza pe baza de abur, si care ar putea sari pe suprafata planetei pentru a se deplasa, in loc sa se miste cu ajutorul rotilor, iar asta ar facilita transportul rapid intre diverse zone. In imaginea de mai sus aveti toate conceptele de roboti primite de catre cei de la NASA pentru explorarea suprafetei de pe planeta Venus, iar primul este cel care a castigat concursul organizat de catre americani.

Planeta Venus ar putea fi explorata de catre un robot foarte similar cu cel pe care-l vedem acolo, dar deocamdata totul este pur teoretic pentru ca nu a fost luata o decizie finala cu privire la misiune. NASA ar putea avea nevoie de peste 1 deceniu pentru a organiza o misiune care sa trimita un robot pe planeta Venus, dar si de foarte multi bani, asa ca totul depinde si de ceea ce poate strange pe aceasta parte, deci nimic nu este sigur in momentul de fata.

Planeta Venus nu a mai fost explorata de foarte mult pentru ca nu a fost conceput un robot care sa reziste, dar poate ca NASA va reusi sa faca o premiera si cu acest lucru.