Ministerul Sanatatii: cand aflam cati romani au anticorpi pentru Coronavirus

Ministerul Sanatatii a inceput in luna iunie un test de seroprevalenta, adica un test care are menirea de a ne spune care dintre romani au anticorpi pentru Coronavirus, si in mod teoretic ar trebui sa beneficieze de imunitate impotriva unei reinfectari in viitorul, cel putin, apropiat.

Ministerul Sanatatii a derulat acest test ca parte a unui proces national de testare a romanilor, atunci cand isi faceau si analizele, iar conform ministrului Nelu Tataru, in septembrie ar trebui sa avem si rezultatele acestui test desfasurat de catre autoritatile din Romania.

Ministerul Sanatatii se va baza pe rezultatele acestui test si pentru a isi da seama in ce fel al doilea val de infectari cu noul Coronavirus va afecta Romania, asta desi primul val inca nu s-a terminat in tara noastra, din pacate.

“A inceput acel test de seroprevalenta si au inceput recoltarile de la diverse laboratoare din judete si continua aceasta recoltare. In acest moment a scazut ritmul, pentru ca trebuie sa gestionam o a doua cocoasa a primului val pandemic, dar acel test merge in continuare. Rezultatele vor veni la inceputul lunii septembrie.”