Google: Anunt impresionant, va amplasa un nou cablu subacvatic intercontinental

Google a facut un anunt foarte important astazi, afirmand ca va demara planurile pentru a amplasa un nou cablu subacvatic pentru a interconecta New York de doua localitati de pe continentul european, dupa cum puteti vedea mai jos.

Google ales denumirea Grace Hopper pentru acest cablu subacvatic, iar el va fi primul montat intre cele doua continente in ultimii 17 ani, deci intr-o perioada extrem de lunga de timp, ar el era necesar de foarte multa vreme deja.

Google va amplasa 16 perechi de fibre intre continentul European si cel American, iar multumita acestu cablu va creste capacitatea de transfer de date, ceea ce va permite accesarea mai rapida a continutului care este gazduit intre continente.

“Suntem încântați să anunțăm un nou cablu subteran – Grace Hopper – care se va desfășura între Statele Unite, Regatul Unit și Spania, oferind o mai bună reziliență pentru rețeaua care stă la baza produselor de consum și de întreprindere Google. 

Grace Hopper va încorpora o nouă comutare a fibrelor optice care permite o fiabilitate sporită în comunicațiile globale, permițându-ne să deplasăm mai bine traficul în întreruperi. Inginerii Google și SubCom au colaborat la încorporarea acestei arhitecturi inovatoare de comutare în sistem.”