Nelu Tataru: Cazurile de Coronavirus vor creste in urmatoarele doua saptamani

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, a facut un anunt care nu poate sa bucure pe cineva, el afirmand ca vor mai trece minim doua saptamani in care numarul de cazuri noi de infectare cu Coronavirus vor ramane la un nivel ridicat in tara noastra.

Nelu Tataru se asteapta in continuare la cresteri ale numarului de cazuri zilnice d einfectare cu noul Coronavirus, astazi fiind stabilit un nou record, maine putand fi stabilit altul, iar asa am putea depasi si 2000 de cazuri zilnic in urmatoarea perioada.

“Incepand cu 3 iulie, odata cu intrarea in vigoare a legii, am reluat aceasta munca titanică de identificare, diagnosticare, izolare, carantinare sau izolare la domiciliu. In acest moment suntem in saptamanile in care se consuma boala acelor aproape 4.000 de pacienti care au refuzat internarea sau au solicitat externarea in cele aproape trei saptamani.

Sunt două saptamani grele in care vom avea o creştere progresiva a numarului de cazuri. Ramane ca noi, ca sistem sanitar, ca minister, ca guvern, sa adaptam unitatile sanitare pe care le avem, paturile de terapie intensiva, aparatura, la numarul care in fiecare zi il vedem ca si terapie intensiva, ca si adresabilitate la unitatile de primiri urgente.”