DIGI Mobil: IMPORTANTA Decizie si ce Impact are in Romania

DIGI Mobil a luat o decizie foarte importanta pentru milioane de clienti din Romania, iata si ce impact major are aceasta asupra tuturor dintre ei.

DIGI Mobil suplimentare

DIGI Mobil a luat o decizie foarte importanta care are si un impact pe masura in Romania, operatorul de telecomunicatii reusind sa-si finalizeze intr-un final infrastructura pentru reteaua 2G din tara noastra. In doar un an de zile, cei de la DIGI Mobil au reusit sa faca o retea 2G care o egaleaza pe cea 4G in ceea ce priveste acoperire, iar asta este cu adevarat impresionant pentru un operator care pana acum a avut probleme foarte mari cu semnalul in cladiri.

DIGI Mobil a investit masiv in reteaua 2G din Romania, si acopera acum peste 90% dintre zonele in care exista si acoperire 4G, plus unele in care nu exista, ceea ce aduce mari beneficii pentru clienti. Practic, clientii care folosesc serviciile operatorului de telecomunicatii se vor putea bucura acum de reteaua 4G in exterior, si de cea 2G in interior, astfel ca n-ar trebui sa mai aiba probleme in ceea ce priveste semnalul pentru apelurile telefonice pe care le fac.

DIGI Mobil: IMPORTANTA Decizie si ce Impact are in Romania

DIGI Mobil elibereaza si reteaua 4G de congestie cu aceasta noua retea 2G, iar asta pentru ca in interiorul cladirilor, sau in zonele cu semnal slab, telefoanele vor trece pe reteaua inferioara in mod automat. Internetul este complet inutil pe reteaua 2G, insa atunci cand cea 4G are semnal prea slab pentru internet, sau apeluri telefonice, atunci infrastructura noua a celor de la DIGI Mobil este solutia cea mai buna pentru clientii din mai toata Romania.

DIGI Mobil si-a facut aceasta retea noua dupa ce a decis sa nu mai cumpere infrastructura de telefonie mobila a celor de la Telekom, iar pana acum decizia pare sa fie una chiar foarte buna. Daca acelasi lucru va fi valabil inclusiv peste cateva luni, sau cativa ani, ramane de vazut, dar acum DIGI Mobil are patru tipuri de tehnologii in retelele sale de telecomunicatii, de la 2G la 5G, exact precum restul operatorilor de telecomunicatii care activeaza in tara noastra.

DIGI Mobil va continua sa-si imbunatateasca retelele in mod constant, confirmand asta chiar si in iulie, insa pentru cea 5G nu pare sa mai aiba investitii pregatite, cel putin in perioada imediat urmatoare.