Guvernul Romaniei: noua masura de restrictie discutata

Guvernul Romaniei noua masura de restrictie

Guvernul Romaniei discuta impunerea unei noi masuri de restrictie pentru toata Romania la doar cateva zile dupa ce au fost adoptate o serie de noi masuri menite sa reduca raspandirea noului Coronavirus, iar aceasta are legatura cu ele, dupa cum era de asteptat.

Guvernul Romaniei discuta limitarea programului tuturor cluburilor, barurilor si teraselor de pe intregul teritoriu al tarii pana la maxim ora 23:00, iar asta dupa ce numai unele judete au impus aceasta masura, dar mai important, nu cei de pe litoral, acolo unde sunt marile probleme.

Guvernul Romaniei vrea acum sa impuna aceasta masura de la nivelul administratiei publice centrale, din moment ce unele autoritati nu vor sa faca asta singure, iar masura in sine este una care ar putea ajuta la oprirea cresterii numarului zilnic de cazuri de infectare cu noul Coronavirus.

“Este o discutie, urmeaza sa intre hotararea de guvern care modifica anexele 2 si 3, dupa care va intra in discutie la CNSU. Aici decizia aceasta se ia ia decizia CNSU. Sunt unele comitete judetene care deja au dat aceasta decizie, dar decizia in final este la nivelul CNSU.

Aici nu se refera doar la litoral, ci la mai multe zone, pentru ca daca e sa luam realitatea, cresterea numarului de cazuri, pe plan national nu se datoreaza numai litoralului. E clar ca in unele zone nu se respecta situatia, si acolo raspandirea este in comunitatea, si atunci trebuie luate masuri si acolo.” a declarat Raed Arafat intr-un interviu pentru DIGI 24.