Planeta Jupiter: Anunt de ULTIMA ORA al NASA pentru Omenire

Planeta Jupiter este in centrul unui anunt de ultima ora facut de catre NASA pentru intreaga omenire, iata ce are de spus agentia spatiala americana.

Planeta Jupiter webb

Planeta Jupiter este in centrul unui anunt de ultima ora facut de catre cei de la NASA pentru intreaga omenire, agentia spatiala americana venind cu ceva surprinzator din multe puncte de vedere. Mai exact, NASA a anuntat ca noul telescop Webb urmeaza sa fie indreptat catre planeta Jupiter pentru a inregistra noi imagini cu cea mai mare planeta din sistemul solar, insa alte doua luni ale sale vor fi deasemenea monitorizate de catre agentia spatiala.

Planeta Jupiter va fi monitorizata in baza unui proiect din care fac parte 40 de cercetatori ale celor mai prestigioase universitati din SUA si Paris, iar NASA le pune la dispozitie telescopul sau. Planeta Jupiter va fi monitorizata impreuna cu sistemul sau inelar, astfel ca separat de planeta in sine, imagini cu lunile Io si Ganymede vor fi deasemenea inregistrate, NASA publicand una cu a doua luna chiar in cursul zilelor trecute, luand prin surprindere foarte multa lume.

Planeta Jupiter: Anunt de ULTIMA ORA al NASA pentru Omenire

Planeta Jupiter este foarte luminoasa, conform cercetatorilor, iar instrumentele telescopului Webb sunt foarte sensibile, astfel ca va fi interesant de vazut cum anume va fi dus la bun sfarsit proiectul. Planeta Jupiter este totusi greu de surprins in multe imagini, iar asta pentru ca o zi acolo dureaza doar 10 ore pe Pamant, astfel ca trebuie inregistrate foarte multe imagini, si lipite intre ele, pentru ca una clara a planetei sa poata fi finalizata.

Planeta Jupiter a fost monitorizata de catre NASA cu ajutorul sondei Juno pana acum, insa lucrurile merg mai departe dintr-o alta perspectiva cu noul telescop Webb al agentiei spatiale. Acesta are alte instrumente care permit surprinderea corpului cosmic din cu totul alte perspective, iar planeta Jupiter ar mai putea avea asa alte secrete dezvaluite pentru omenire multumita celor de la NASA, si a cercetatorilor care au creat proiectul acesta surprinzator.

Planeta Jupiter urmeaza sa fie monitorizata pentru o perioada limitata de timp, dupa care telescopul Webb urmeaza sa fie indreptat spre o cu totul alta sursa de supraveghere.