Soarele: Anuntul IMPORTANT Privind un PERICOL foarte Mare

Soarele are parte de un anunt foarte important cu privire la un pericol substantial care vizeaza Pamantul, iata ce mesaj vine de la cercetatori.

Soarele reconectare

Soarele este steaua care ne sustine viata, insa de la ea nu vin doar cele necesare pentru ca noi sa existam, ci si unele probleme care de cele mai multe ori nu pot fi anticipate. Mai excat, cercetatorii incearca de ani, si ani, de zile sa gaseasca o metoda prin care sa poata afla in avans cand urmeaza sa aiba loc exploziile solare care afecteaza si Pamantul, iar o descoperire recenta ne-ar putea duce in sfarst ceea ce cautam de ani, si ani, de zile in univers.

Soarele ar urma sa aiba prezise exploziile solare de catre cercetatori cu pana la 24 de ore inainte ca acestea sa se intample, ceva ce parea imposibil cu destul de mult timp in urma. In spatele unei posibile metode de a detecta exploziile solare sta o indelunga cercetare, dar si observare a felului in care acestea au loc in coroana pe care o are soarele, campurile magnetice din acesta fiind deasemenea implicate in ceea ce priveste aparitia fenomenului.

Soarele: Anuntul IMPORTANT Privind un PERICOL foarte Mare

Soarele ar putea avea detectate in avans aceste explozii solare multumita unui efect numit reconectare magnetica, adica atunci cand se intalnesc doua regiuni magnetice cu linii de orientare diferita. In acest proces, intalnirea dintre cele doua campuri magnetice poate genera o explozie de energie kinetica si caldura, iar asta arunca inspre Pamant si foarte multe radiatii care in schimb afecteaza telecomunicatiile, stalpii de electricitate, si nu numai.

“Oamenii de știință au bănuit de mult timp că un efect cunoscut sub numele de reconectare magnetică stă la baza rachetelor solare. Acest efect are loc atunci când două regiuni magnetice cu linii de câmp orientate diferit. Când se întâmplă acest lucru, liniile lor de câmp magnetic se pot rupe și reconecta între ele, transformând exploziv energia magnetică în energie termică și cinetică. Oamenii de știință au dezvoltat un model pentru a prezice când ar putea apărea raze solare mari pe baza observațiilor magnetice de rutină ale soarelui. Modelul poate identifica, de asemenea, unde s-ar putea întâmpla aceste flăcări și câtă energie ar putea elibera.”

Soarele ar putea avea detectate din timp exploziile prin monitorizarea felului in care se aduna energia din stea spre coroana acesteia, iar cercetatorii ar putea vedea din timp cand urmeaza sa apara pericolul. Soarele ar putea avea calculat inclusiv locul din coroana in care ar urma sa aiba loc exploziile, dar si cata energie ar urma sa fie eliberata in sistemul solar, ceea ce va permite pregatirea anuimtor zone de pe Pamant pentru efectele acestor explozii.

Soarele inca mai are foarte multe secrete pe care cercetatorii se chinuie sa le desluseasca, NASA trimitand o nava care se apropie la cele mai mici distante de pana acum, si ne arata steaua intr-un mod pe care nu l-am mai vazut.