Coronavirus: Salile de sport devin spitale pentru pacientii infectati

COVID-19 sali sport spitale

Avand in vedere ca de o perioada buna de timp avem cu destul peste 1000 de infectari noi de Coronavirus anuntate zilnic in Romania, spitalele au cam devenit neincapatoare, astfel ca salile de sport din unele orase vor fi transformate in locuri pentru tratarea pacientilor.

Masura nu e una pe care nu am mai vazut-o aplicata si in alte zone din Europa, in spania fiind exemplele cele mai bune, acolo fiind transformate spatii comerciale in spitale pentru Coronavirus, insa in Romania unele sali de sport vor fi transofrmate in locuri de tratare a pacientilor.

Din pacate, este de asteptat ca numarul persoanelor infectate cu Coronavirus sa creasca, si asta aduce o supraaglomerare in spitale, ceea ce in final aduce si nevoia de a crea noi locatii pentru a plasa pacientii asimptomatici, sau cu forme usoare ale bolii.

“Au fost operationalizate in prima faza un numar de zece paturi destinate pacientilor in stare critica cu nevoie de ventilare mecanica, pana la sfarsitul saptamanii dublam capacitatea.

Noi avem acolo 240 de paturi amenajate în doua pavilioane cu circuite epidemiologice corecte din punct de vedere medical si ele sunt complet utilate. Dotate fata de valul din primavara cand situatia desi era rea e mai buna ca acum capacitatea e aproape la limita in fiecare zi avem doua trei patru paturi libere doar.”