Huawei: Decizia ISTORICA, ce Face cu Noile Modele de Telefoane

Huawei a luat o decizie istorica pentru noile sale modele de telefoane, iata ce a decis compania sa faca, si cat de mult schimba asta totul.

Huawei renuntare

Huawei a anuntat in cursul zilei de ieri o decizie istorica pentru viitoarele modele de telefoane la care lucreaza in momentul de fata, si desigur ca totul are legatura cu sanctiunile impuse de catre SUA. Cei de la Huawei au confirmat faptul ca telefoanele lansate dupa seria Huawei Mate 40 nu vor mai avea chip-uri Kirin, care nu mai pot fi produse de catre companie la cele mai inalte standarde de calitate deoarece TSMC inceteaza colaborarea cu ea.

Huawei isi fabrica toate chip-urile pentru telefoane la TSMC, o companie taiwaneza care e lider in fabricarea de microprocesoare, si nu numai, ea fiind si producatorul exclusiv de procesoare pentru iPhone, iPad, etc. Donald Trump a impus o serie de sanctiuni noi impotriva Huawei care ii interzic companiei TSMC sa-i mai produca procesoarele, iar in urma acestei decizii chinezii au anuntat ca nu vor mai produce procesoare Kirin pentru propriile telefoane si tablete.

Huawei: Decizia ISTORICA, ce va Face pentru Noile Telefoane

Huawei nu va mai avea procesoare pentru telefoane si tablete produse dupa data de 15 septembrie, cand intra in vigoare noile sanctiuni din SUA, astfel ca situatia devine serioasa de atunci. Deocamdata nu se stie de unde va cumpara Huawei procesoare pentru telefoane si tablete pentru viitoarele modele de telefoane, dar Qualcomm e singura solutie, insa compania americana are nevoie de permisiunea lui Donald Trump pentru a colabora cu chinezii.

Huawei poate spera ca Donald Trump sa plece de la Casa Alba dupa alegerile prezidentiale din SUA, din toamna, insa daca nu se va intampla asta, atunci sanctiunile impuse impotriva sa nu vor disparea prea curand. Asta inseamna ca Huawei va trebui sa gaseasca o alternativa reala la TSMC pentru a-si putea echipa telefoanele si tabletele din 2021 cu procesoare de ultima generatie, insa asta nu va fi chiar atat de usor pentru ca solutiile sunt destul de putine.

Huawei este in momentul de fata cel mai mare producator de telefoane din intreaga lume, reusind sa depaseasca inclusiv Samsung in vanzari, multumita pandemiei de Coronavirus.