Raed Arafat: noi masuri drastice de restrictie nu sunt excluse

Raed Arafat masuri drastice restrictie

Raed Arafat, seful DSU, nu exclude aplicarea unor noi masuri drastice de restrictie in Romania daca numarul infectarilor cu noul Coronavirus nu va intra in scadere, lucru care desigur ca nu se intampla in momentul de fata, ceea ce este o problema foarte serioasa.

Raed Arafat vorbea ieri despre faptul ca exista 300 de focare de infectie cu noul Coronavirus in Romania, o cifra uriasa, dar ele ar fi sub control, insa daca situatia degenereaza, nu este exclusa aplicarea unor masuri de restrictie mult mai drastice decat cele de acum.

“Nimeni și nicio țară nu va putea la un moment dat să spună că exclude total luarea unor măsuri mai drastice. (…) Noi am luat, am carantinat unele localități, chiar dacă s-au supărat pe noi primarii din localitățile respective, chiar și recent. Am luat anumite măsuri punctuale și asta fac multe țări acum, dar sunt situații în care dacă vezi că scapă total sub control și începe să fie o creștere mare, exponențială, se pot reimpune anumite măsuri drastice.” a declarat Raed Arafat la DIGI24.