DIGI Mobil: Decizia ce a BLOCAT o Schimbare MARE in Romania

DIGI Mobil a avut o foarte mare schimbare pentru clientii din Romania blocata de catre o decizie importanta, iata ce se intampla, si cum ne afecteaza.

DIGI Mobil incertitudine

DIGI Mobil a fost obligata sa blocheze una dintre foarte marile schimbari pentru Romania la care lucra pana acum, si totul din cauza unei decizii extrem de importante care n-a prea fost sub controlul sau. Mai exact, cei de la DIGI Mobil au fost obligati, primul rand, de contextul actual in care se afla compania Huawei, sa renunte la extinderea retelei 5G din Romania, iar in al doilea rand probabil si de pandemia de Coronavirus care tine licitatia 5G in loc.

DIGI Mobil nu e singurul operator care si-a oprit extinderea retelei 5G, Telekom evitand sa faca una de la bun inceput, din cauza atacurilor constante care sunt indreptate impotriva celor de la Huawei. Totusi, fie ca vorbim despre faptul ca Huawei va avea echipamentele 5G interzise in Romania, sau ca licitatia 5G e amanata, motivul de baza e acelasi, Huawei, pentru ca in ambele cazuri e vorba despre problemele cu echipamentele companiei, iar DIGI Mobil folosea destule in reteaua sa 5G.

DIGI Mobil: Decizia ce a BLOCAT o Schimbare MARE in Romania

DIGI Mobil a renuntat inca din aprilie sa mai extinda reteaua sa 5G in Romania, si ne apropiem in curand de 4 luni de stagnare pentru o retea care ar fi schimbat extrem de multe in ceea ce priveste experienta clientilor sai. Daca suntem sinceri, DIGI Mobil are o retea 4G foarte slaba, cu cele mai mici viteze dintre cei 4 mari operatori de telecomunicatii din Romania, deci reteaua 5G le-ar fi putut oferi clientilor un upgrade urias pe partea de conectivitate.

DIGI Mobil are in continuare cea mai extinsa retea 5G din Romania, ceea ce desigur ca nu a fost usor de realizat intr-o tara in care nu e nimic clar in ceea ce priveste noile frecvente pentru aceste retele. Chiar si asa, cei de la DIGI Mobil si-a asumat un risc, au lansat cea mai mare retea 5G, insa e nevoie de mult mai mult pentru a schimba substantial in bine experienta de care au parte clientii sai din toata Romania, dar autoritatile tin lucrurile blocate acum.

DIGI Mobil va investi cu siguranta in extinderea retelei 5G in continuare dupa ce autoritatile romane se vor hotara in legatura cu ceea ce vor sa faca cu Huawei, si vor organiza intr-un final licitatia pentru frecventele 5G.