Fortnite: Decizia FARA PRECEDENT Luata pentru Jocul Epic

Fortnite eliminat

Fortnite este in centrul unei decizii fara precedent luata cu privire la jocul lansat de catre compania Epic Games, si vorbim despre o situatie care pana acum nu a mai existat pentru el, dar era de asteptat, avand in vedere ceea ce se intampla de ceva vreme.

Fortnite a fost elimitat din App Store de catre compania Apple, deci toti cei cu iPhone si iPad nu-l mai pot instala, sau actualiza, iar totul in urma unei decizii a Epic de a oferi posibilitatea de a plati pentru obiecte din joc direct din aplicatie, fara a mai trece prin sistemul de in-app purchase-uri al Apple.

Fortnite avea preturi mari pentru in-app purchase-uri deoarece Apple percepe o taxa de 30% pentru orice fel de achizitie facuta prin intermediul sistemului sau, iar din moment ce Epic a incalcat regula care o obliga sa ofere in-app purchase-uri doar prin sistemul Apple, jocul a fost scos din App Store.

Fortnite are sute de milioane de jucatori activi in toata lumea, foarte multi dintre ei direct de pe iDevice-uri, deci tot ceea ce se intampla acum va atrage cu siguranta foarte multa atentie asupra practicilor Apple pentru magazinul sau de aplicatii.

Fortnite eliminat app store

Fortnite nu va ramane foarte mult timp in afara App Store, iar asta pentru ca Epic Games are nevoie de magazinul de aplicatii al celor de la Apple pentru a genera banii cu care a surprins foarte multa lume in ultimii ani, sumele fiind substantiale.