Nelu Tataru: Pandemia va colmata spitalele daca nu se respecta regulile

Nelu Tataru a vorbit din nou astazi despre pandemia de Coronavirus care se tot agraveaza pe zi ce trece, in ciuda faptului ca autoritatile au acum toate “parghiile” legale pentru a obliga populatia sa respecte masurile de protectie, insa avem deja doua zile cu infectari record.

Nelu Tataru a spus ca previziunle care spun ca la inceput de septembrie vom avea peste 2800 de infectari noi zilnice pot fi de fapt chiar mai rele in realitate, situatie in care spitalele vor fi colmatate, iar pacientii nu vor avea unde sa fie tratati.

Nelu Tataru spune ca romanii trebuie sa respecte regulile pentru ca numarul zilnic de infectari sa scada, dar e cam greu la mare, la plaja, cu o bere rece in mana, asa ca probabil vom trece de 2000 de noi infectari zilnice in perioada imediat urmatoare, indreptandu-ne spre acel 3000 la inceput de luna septembrie, cum spun estimarile acum, si situatia va deveni tragica dupa ce va incepe scoala.

“Previziuni pot fi multe, in contextul in care nimeni din tara asta n-o sa respectam niste reguli si nu vom incetini acea transmitere comunitara, putem ajunge si la mai multe cazuri. Eu sper ca toti am inteles ce inseamna acest moment, sper ca toti am inteles ca a fost si o perioada in care a fost ratacirea unora dintre noi, care am bagatelizat tot ce a insemnat aceasta pandemie. Haideti sa fim seriosi, cred ca in acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boala si putini dintre noi care îi avem pe cei care au decedat.

Pandemia nu se tranșeaza in spital. Atata timp cat vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat, cat nu se respecta niste reguli, cat vom avea o transmitere accentuata in comunitate, noi ca si corp medical nu vom putea sa gestionam ce ne vine în unitatile spitalicesti. Avem șs noi o limită. Cred ca masurile ar trebui sa fie respectate.”