DIGI Mobil: Decizia ce Aduce o PROBLEMA Mare cu Impact Larg

DIGI Mobil este una dintre companiile afectate de o problema mare, care va avea si un impact in viitor asupra clientilor din Romania, iata de ce.

DIGI Mobil scumpire

DIGI Mobil este unul dintre cei mai mari operatori de telecomnicatii din Romania, cu milioane de clienti in toata tara, iar din pacate pentru ei, o decizie foarte importanta i-ar putea afecta serios. Cei de la DIGI Mobil sunt sub influenta unei decizii pe care autoritatile din Romania urmeaza sa o ia pentru toat atara si industria de telecomunicatii, ea avand legatura cu viitoarele retele 5G pe care operatorii de telecomunicatii le-au lansat, cel puti unii dintre ei.

DIGI Mobil a folosit in reteaua sa 5G in principal echipamente de la Huawei, si in subsidiar echipamente de la Ericsson, insa statul roman va obliga operatorii sa renunte la cele chinezesti. Asta aduce o foarte mare problema pentru cei de la DIGI Mobil, si nu doar prin prisma faptului ca vor trebui sa inlocuiasca echipamentele vechi cu altele noi, ci si din cauza faptului ca vor trebui sa cumpere echipamente mai scumpe pentru reteaua sa de telecomunicatii 5G.

DIGI Mobil: Decizia ce Aduce o PROBLEMA Mare cu Impact Larg

DIGI Mobil foloseste multe echipamente 5G pentru ca sunt mai ieftine decat cele ale concurentei, fie ca sunt mai sigure, sau nu, toata lumea stie ca ele sunt mai ieftine. Aceste preturi mai mici vin, conform unor teorii, de pe urma sustinerii pe care Huawei ar primi-o de la statul chinez, prin diverse institutii financiare, iar asa chinezii vand echipamente mai ieftine decat restul producatorilor, in toata lumea, iar DIGI Mobil a profitat de ele in toate retelele sale.

DIGI Mobil ar urma sa aiba costuri mai mari cu crearea retelei 5G, iar asta s-ar putea transpune in final in abonamentele pe care le vor folosi clientii, dar si in beneficiile acestora. DIGI Mobil are preturi atat de mici pentru serviciile sale pentru ca are si costuri de exploatare foarte mici, iar o parte din asta vine de pe urma faptului ca a putut cumpara si echipamente de telecomunicatii 5G ieftine de la Huawei, dar asta se va termina foarte curand.

DIGI Mobil nu va fi, cel mai prbabil, sa renunte imediat la echipamentele 2G/3G/4G/5G pe care le foloseste deja in retelele sale, astfel ca din acest punct de vedere n-ar trebui sa existe discutii.